Glas Javnosti
Posta

Dačić: S Vučićem dogovoren nastavak političke saradnje

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da se s predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem dogovorio o nastavku političke saradnje.

- Imajući u vidu da delimo iste političke ciljeve predsednik Aleksandar Vučić i ja smo mišljenja da treba da nastavimo našu političku saradnju u najboljem interesu Srbije i u ovim teškim i turbulentnim vremenima koja su pred nama. Nastavićemo naše razgovore već početkom sledeće nedelje, a nakon toga ćemo naše predloge o nastavku saradnje uputiti na odlučivanje stranačkim organima“, rekao je Dačić za Novosti, posle razgovora s Vučićem.

Tema razgovora je bilo formiranje nove Vlade, a Dačić je napomenuo da je s predsednikom naprednjaka govorio u ime cele svoje izborne liste.

Dačić je kazao i da danas nije bilo reči o personalnim rešenjima.

"Na sastanku je izražena zajednička saglasnost oko nastavka naše političke saradnje. Predsednik Vučić i ja smo ocenili da su postignuti istorijski rezultati u poslednjih deset godina, koliko traje i naša koalicija. Te istorijske promene vidljive su u svim oblastima: od finansijske konsolidacije, rasta proizvodnje i stranih investicija, stope zaposlenosti, izgradnje infrastrukturnih objekata širom zemlje... Jednom rečju stvoreni svi preduslovi za ekonomski prosperitet i bolji standard gradjana", kazao je predsednik SPS-a.

Dačić je dodao da se sa svojim sagovornikom složio i da je na medjunarodnom planu ojačana pozicija Srbije "koja danas predstavlja važan faktor u svetu, koja ima najbliže odnose sa svim najvažnijim državama, koja uspeva da nalazi nove prijatelje, a da ne izgubi nijednog starog".

"Konstatovali smo, takodje, da je pitanje Kosova i Metohije ponovo vraćeno na dnevni red i da se bez Srbije ne može donositi odluka o statusu. Takodje, zahvaljujući našim naporima 23 zemlje povukle su priznavanje nezavisnosti Kosova. I ono što je najbitnije - u Srbiji zahvaljujući našoj koaliciji postoji politička stabilnost što je preduslov za napredak zemlje", zaključio je lider SPS.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Rarde u 11.08.2022 20:41:00 h
     0 
Aman dokle ces vise da se vuces po politici krmcino nepismena. Muka nam je vise od tvoje odvratne njuske. SJASI VISE!

 

HOROSKOP