Glas Javnosti

Dačić: 'Rusija će podržati svako rešenje za KiM koje je u interesu Srbije'

Politika
Autor: Glas Javnosti

Uoči posete šefa diplomatije Rusije Sergeja Lavrova Beogradu, šef diplomatije Srbije kaže da će Rusija podržati svako rešenje za KiM koje je u interesu Srbije.

Lavrov sutra dolazi u Beograd, a Ivica Dačić kaže da je šef diplomatije Rusije predložio da u zajedničkoj izjavi, koja će posle sastanka biti objavljena i u ruskim i u srpskim medijima, piše da će Rusija podržati svako rešenje koje hoće Srbija.

Dačić kaže da se, zbog sastanka sa Lavrlovom, drugi put testirao na koronavirus, budući da se u prethodnom periodu viđao sa mnogo ljudi, od kojih su neki zaraženi.

-Bilo bi neodgovorno da mi, s naše strane, nemamo spremnu ekipu u kojoj su svi zdravi- rekao je Dačić.

Prema rečima Dačića, u ovom trenutku postoji velika plima inicijativa, ali i oseka predloga za rešenje kosovskog pitanja i ocenio da se nismo približili rešenju.

Dačić je rekao da je Beograd spreman za nastavak pregvora, iako, kako kaže, više ne zna na koju stranu će se dijalog odvijati.

Podsetio je da predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak dolazi u Beograd odmah posle izbora 21. juna, da predsednik Aleksandar Vučić nakon toga putuje u Moskvu, potom i u Vašington, kao i da će potom biti održan još jedan događaj u vezi sa tim pitanjem.

-U ovom trenutku postoji velika plima inicijativa i sastanaka, ali moram da primetim i oseka nekih predloga, odnosno pitanje je da li će to biti sastanci samo da se vidi da je dijalog vraćen iz neke kliničke smrti- rekao je Dačić.

On kaže da sada misli da nismo bliže rešenju, dodajući da je Beograd i do sada pokušavao da daje predloge koji su uglavnom nailazili na odbijanja ili o njima zvanično nije raspravljano. "Mi prihvatamo razgovor o kompromisnim predlozima, ali mora neko da iznese te predloge, za sada ih nismo videli", rekao je Dačić.

(Izvor: Tanjug)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR