Glas Javnosti

DAČIĆ NAJAVIO KADA BI SRBIJA MOGLA DA IZAĐE NA REFERENDUM: Gledaćemo da do kraja meseca bude usvojen zakon

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će parlament "gledati da do kraja meseca" bude usvojen zakon o referendumu, kako bi potom mogao biti donet akt o promeni Ustava Srbije, a zatim sredinom januara raspisan i referendum o promeni najvišeg pravnog akta.

Dačić je na javnom slušanju o predlogu budžeta za 2022. godinu u Skuptini Srbije rekao da je budžet najvažniji zakon i da je dobro što dolazi na vreme u parlament, ali da Skupština pred sobom ima dosta posla.

Opredeljenje je da se ustavna reforma završi do kraja mandata ovog saziva Skupštine Srbije, naglasio je Dačić.

Kada je reč o predlogu budžeta za 2022. godinu, Dačić je rekao kako nije čuo "nijednu krupnu zamerku" na strukturu i sadržaj, "čak ni od onih koji će svemu pronaći zamerku".

Predlog budžeta je najbolje ogledalo stabilne ekonomske slike i razvojnih ambicija zemlje i okrenut je podizanju životnog standarda građana kroz povećanje plata i penzija i rast javnih investicija, dodao je Dačić.

On je ocenio da je predloženi budžet "realni odraz ekonomske moći" i da je rast BDP projektovan na 4,5 odsto.

Dačić je naveo da se očekuje i promena niza zakona koji su važni za politički život, a na osnovu onoga što je dogovoreno sa predstavnicima opozicije, navodeći da je to promena Zakona o izboru narodnih poslanika.

On bi podrazumevao, objašnjava Dačić, uvođenje još nekih predstavnika opozicije ad hok za predstojeće izbore, iako nemaju pravo jer nisu u parlamentu, u Republičku izboru komisiju.

Očekuje se, kaže, i raspravljanje o izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR