Glas Javnosti

Dačić: 'Demonstracije nisu reakcija na epidemiološke mere zbog korone, već pokušaj preuzimanja vlasti'

Politika
Autor: Glas Javnosti

Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić kaže da demonstracije nisu reakcija na epidemiološke mere zbog korone, već nasilni pokušaj preuzimanja vlasti.

Iako se do sada nije mnogo oglašavao, on je naveo i da "Vučić dobro zna ko mu se javio i ko ga je podržao, a nije čekao da vidi šta će da se desi".

Dačić je naglasio da su najavljene mere za suzbijanje širenje virusa korona samo iskorištene kao povod da se organizuju protesti.

-Ovde nije reč o epidemiološkim razlozima, čak naprotiv, postiže se suprotno, širenje epidemije. Ovde bojkotaške, opozicione stranke, među kojima ima desničarskih organizacija, koriste obične ljude kao pešadiju za ostvarivanje svojih ciljeva- rekao je Dačić.

Navodi da je to bilo jasno čim su ušli u Skupštinu Srbije, da je reč o pokušaju nasilnog preuzimanja vlasti, a ne briga za zdravlje ljudi.

 

Kako kaže, "sulude" su tvrdnje pojedinaca da vlast stoji iza incidenata na ulicama.

-Koja je to vlast kojoj odgovaraju incidenti. Incidentima se održava vatra demonstracija- naveo je on.

Dačić je naveo i da svi nezadovoljni građani imaju pravo da izraze svoje mišljenje, ali da niko nema pravo da napada policiju.

Komentarišući hapšenje Vladimira Škundrića, sina Petra Škundrića bivšeg ministra i funkcionera SPS, koji je pokušao da upadne u parlament sa bejzbol palicom, Dačić je rekao da osuđuje takvo ponašanje i da mora da snosi zakonske posledice.

-Svako je gospodar svoje sudbine. Vladimir nema veze sa strankom. Svako ko je kršio zakon, nasilno pokušao da uđe u Skupštinu Srbije treba da snosi sve zakonske posledice, bez obzira da li je sin političara- zaključio je Dačić.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR