Glas Javnosti

DA SE VLASI NE DOSETE! Kako je Babić zamenjen Antićem

Politika
Autor: Glas javnosti

Kada se spomene Zoran Babić dojučerašnji direktor "Koridora", pitanje koje se nameće u javnosti je -  gde su nestala dva minuta video zapisa sa naplatne rampe kada je poginula Stanika Gligorjević

Aleksandar Antić, eks ministar energetike u prethodnoj Vladi Ane Brnabić, od juče je - zvanično - direktor "Koridora Srbije" - kako je "Glas javnosti" prvi i pre deset dana obelodanio -  otkrivajući pritom i zakulisne igre između SNS-SPS i "namirivanje" stranačkih apetita.

Bivši ministar energetike za prvog čoveka ovog javnog preduzeća došao je umesto dosadašnjeg direktora Zorana Babića, koji je preduzećem rukovodio više od godinu dana sa sve - navodno - podnetom ostavkom - koju Vlada Srbije nikada nije usvojila, ili je to skrivala u javnosti. 

Naime, Zoran Babić, nekadašnji šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke i dojučerašnji direktor "Koridora" u navodnoj ostavci, građanima Srbije ostao je poznat najviše po saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi na autoputu kod Doljevca u kojoj je učestvovalo vozilo "Koridori Srbije" i u kojoj je poginula ni kriva ni dužna Stanika Gligorjević. On se "proslavio" i kao šef poslaničke grupe SNS-a u parlamentu po - lapsusima i novogovorom (najčuvaniji VAZDUPLOHOV),  a najmanje po bilo kom i kakvom dostignuću koje u svom delovanju ostavio.

Bez obzora na ogromno interesovanje i  insitiranje medija, javnost u Srbiji do danas nije uverena da je u toj nesreći Zoran Babić slučajno pominjan... Špekulisalo se da je navodno za volanom u momentu udesa bio Zoran Babić! A, na snimku koji je predočen kao dokaz na sudu pred kojim je na odgovorost i sud pozvan Babićev vozač Dejan Stanojević - kako su pisali mediji,  fali dva minuta?! 


 Zoran Babić je još početkom februara 2019 (udes se dogodio 31. januara 2019) podneo ostavku na mesto direktora "Koridora Srbije" uz obrazloženje da oseća - moralnu odgovornost. 

"Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije", naveo je Babić tada  u saopštenju.

Ali, Zoran Babić nikada, do juče, nije zvanično bio razrešen ili smenjen sa mesta VD direktora "Koridora Srbije", niti je, koliko javnost zna, njegova ostavka bila prihvaćena na nekoj od sednica Vlade Srbije. 

Zorana Mihajlović, bivša minsitarka saobraćaja i građevine (i sada ministar energetike i potpredsednik Vlade Srbije), kada god bi je novinari pitali šta je sa prihvatanjem ostavke Zorana Babića, uvek je imala isti odgovor: 

"Doći će i Babić na red." 

Babić nije došao na red za vreme mandata te vlade i posle podnošenja ostavke ostao je na mestu direktora "Koridora" još punih godinu i po dana.

Njegova izjava da je " razrešen na lični zahtev", prilikom postavljenja Aleksandra Antića (SPS), na mesto direktora "Koridori Srbije", inače bivšeg ministra energetike, gde ga je zamenila Zorana Mihajlović(?!) - posle godinu i po dana od navodnog podnošenja ostavke, u najmanju ruku zvuči i izgleda - kao rđav politički marketinški trik.

Da se Vlasi ne sete!

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR