Glas Javnosti

DA LI JE VUČIĆEV KUM ZAŠTIĆEN: Policija još nije poslala tužilaštvu prijavu protiv Petrovića zvog udesa (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Uprkos tome što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo da se protiv Nikole Petrovića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića i bivšeg direktora JP "Elektromreža Srbije" (EMS), podnese prijava zbog krivičnog dela Ugrožavanje javnog saobraćaja, policija tužilaštvu još nije dostavila prijavu.

Pored toga, policija nije odgovorila ni na pitanja portala Nova.rs o saobraćajnoj nezgodi, ali ni o tome da li su tačne nezvanične informacije koje posedujemo, da je Petrović kobne večeri vozio pijan i drogiran.



Saobraćajna nezgoda koju je izazvao Nikola Petrović dogodila se 7. marta u Užičkoj ulici u Beogradu. Petrović je skupocenim automobilom išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na saobraćajan znak, već je nastavio kretanje i silovito svojim „meklarenom“ udario u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene. Od siline udarca oba automobila su udarila u ogradu Doma Patrijaršije, a dve povređene žene su prevezene u Urgentni centar.


Po dolasku na lice mesta, novinarska ekipa je zatekla je dva razlupana automobila, ali i Petrovića kako, sa kapuljačkom na glavi, sedi u policijskom automobilu i razgovara. Nekoliko nepoznatih muškaraca sve vreme je stajalo pored naše ekipe, pratkično nas okruživši. Iako smo pokušali da saznamo zbog čega stoje tik uz nas, nisu želeli da odgovore.

Pripadnik MUP-a koji je regulisao saobraćaj u Užičkoj ulici nekoliko puta je od nas tražio da mu kažemo kako smo za ovu saobraćajnu nesreću saznali, i „šta mi radimo tu“. U međuvremenu, sa „meklarena“ su skinute tablice, a sa lica mesta ga je odvezla služba Parking servisa…

Muk u MUP

Redakcija je pokušala je da se o detaljima nezgode informiše zvaničnim putam u policiji i tužilaštvu.
 


Iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu rečeno nam je da su policijski službenici Uprave saobraćajne policije izvršili uviđaj i obavestili dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog OJT u Beogradu, koji je naložio da se protiv osumnjičenog podnese krivična prijava zbog krivičnog dela Ugrožavanje javnog saobraćaja.

Desetak dana kasnije pokušali smo da saznamo koja je sudbina prijave koja je trebalo da bude podneta protiv Petrovića, međutim stigao je prilično zabrinjavajući odgovor:  Povodom Vašeg zahteva obaveštavamo Vas da je proverom kroz elektronski upisnik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu utvrđeno da navedena krivična prijava do danas nije dostavljena u rad tužilaštvu"


Sama činjenica da ni posle ovoliko dana policija nije dostavila tužilaštvu potrebnu dokumentaciju, u javnosti bi vrlo lako mogla da doprinese utisku da policija jednostavno izbegava da Petrovića suoči sa bilo kakvom krivičnom odgovornošću. Takođe, policija do danas nije odgovorila na pitanje da li su istinite informacije da je Petrović kobne večeri podvrgnut testovima na drogu i alkohol, te da je nadovno utvrđeno da je u krvi imao izvesnu dozu alkohola i kokaina.

U „meklarenu“ bio i konzul

Sa Petrovićem u skupocenom automobilu čije je vlasništvo nepoznato, bio je i poznati kuvar i veliki prijatelj šefa naprednjaka, Tomaž Kavčič, koji je takođe i počasni konzul naše države u Ljubljani.



Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR