Glas Javnosti

ČUDO U PATRIJARŠIJI! Ovo je nikada viđena fotografija patrijarha Pavla

Politika
Autor: Glas javnosti

Patrijarh Pavle bio je jedan od najomiljenih poglavara Srpske pravoslavne crkve. Za života su ga nazivali Svecem, a mnogi političari su želeli da ga bar dotaknu.

Tako je Vladimir Žirinovski, predsednik Liberalno-demokratske partije Rusije, posetio patrijarha srpskog 1994. godine. Njihov susret u Patrijaršiji ovekovečio je fotoreporter svetskog glasa Šone Nešić.

Patrijarh Pavle preminuo je, u snu u 95. godini i to 14. novembra 2009. Na tronu srpskog patrijarha, kao 44. po redu, proveo je 19 godina i bio je jedan od najomiljenijih poglavara SPC. Njegovoj sahrani prisustvovalo je više stotina hiljada ljudi, pojedini mediji navodili su da je više od 600.000 građana Srbije došlo da oda poslednju počast patrijarhu Pavlu. Po sopstvenoj želji, sahranjen je u manastiru Rakovici, u Beogradu. Ostaće upamćen po mudrom vođenju Crkve u teškim vremenima, ličnoj skromnosti i životu u skladu sa Jevanđeljem.

Žirinovski je premio posle teške i duge bolesti u 75. godini života, 6. aprila. Predsednik Liberalno demokratske partije Rusije je gotovo tri decenijebio učesnik političkog života Rusije, poznat po izrazito anti-zapadnim stavovima.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP