Glas Javnosti

CRNO NA BELO! Vuletić sa Veruovićem okupio opoziciju i ulazi u IZBORNU TRKU (VIDEO)

Politika
Autor:

Pokret "Crno na belo - za pravednu Srbiju", koji je osnovao bivši potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, predstavio je politički manifest pod imenom "Velika povelja sloboda". Iza povelje su stali i Milan Veruović kao potpredsednik Pokreta, doktor Rade Panić koji vodi Sindikat lekara i farmaceuta Srbije, Vladimir Terzić iz Pokreta "Buđenje" i Dragan Guberinić iz Pokreta "Front Slobode".

 

Ovim političkim manifestom su, kako su istakli, obuhvaćene lične građanske slobode, slobodno načelo podele vlasti i slobodna i nezavisna sudska vlast.

Predsednik pokreta „Crno na belo“ Vladimir Vuletić izjavio je da „Velika povelja sloboda“ tog pokreta nije uspostavljena „radi kritike jednog čoveka, ili jednog režima“.

Potpredsednik pokreta „Crno na belo“ Milan Veruović koji je bio pripadnik obezbeđenja premijera Zorana Đinđića, tokom čijeg atentata je i ranjen, rekao je da se 18 godina nakon ubistva premijera Srbija suočava s tim da se kriminalne grupe odgajaju i žive u institucijama.

-Živimo život u kojem su institucije zarobljene, živimo partokratiju, to što se desilo Partizanu, desilo se i Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vojsci Srbije, ministarstvima… Partokratija i partijski način upravljanja je od institucija, kao instrumenta koji treba da sprovodi zakon, napravio paravan za one koji ih vode, da štite kriminal - istakao je on.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić izjavio je da je njegov sindikat dao doprinos pisanju „Velike povelje sloboda“ i sugerisao šta bi hitno trebalo učiniti u zdavstvu kako bi ono bilo održivo i imalo budućnost.

-Ja sam anesteziolog, vraćam ljude koji umru. Moj je posao takav da znam da i pokojnik može da se oživi, ne uvek, ali može. Srbija je trenutno vrlo blizu tome da bude pokojnik. Ono što je opasno, ja imam od tri do pet minuta da vratim tog pokojnika, pitanje je da li imam više od tri. Prošlo je 12 i veliko je pitanje, ako propustimo ovu jesen i proleće, da li će postojati Srbija – zapitao se Panić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR