Glas Javnosti

VELIKA SRAMOTA! Čedomir Jovanović NAPAO CRKVU I DRŽAVNI VRH, proziva VELIKU SRBIJU!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da su događaji u Crnoj Gori poslednjih dana “ogoleli” situaciju na Balkanu i pokazali da proces pomirenja i suočavanje sa godinama rata, kako kaže, nije ni počeo, a kamoli da je završen.

Jovanović je ocenio da se u Crnoj Gori narušava mir u celom regionu, a da će se posledice toga osetiti i u Srbiji.

- Ono što su izrežirali na Cetinju, prepoznatljiv je rukopis stvaranja Velike Srbije - rekao je Jovanović.

Jovanović smatra da je obaveza svih demokratskih snaga u Srbiji da reaguju na događaje u regionu navodeći da je “velika sramota” što su i vlast i opozicija u Srbiji složne u “odbrani nacionalnih interesa” u Crnoj Gori.

On je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da je Srpska pravoslavna crkva zloupotriebljena u političkom obračunu između evropske Crne Gore i onih koji nikada nisu priznali njenu nezavisnost, te da je insistiranjem da se verski obred obavi na Cetinju, SPC, kako kaže, svesno učestvovala u realizaciji produbljivanja krize u toj zemlji.

Srbija se, dodao je, otvoreno stavila na jednu stranu u tom političkom sukobu i da je uloga u događajima u Crnoj Gori potpuno promenjena slika Srbije u regionu i u Evropi.

- Srpski ministri učestvovali su u pomenutim događajima i zvaničnici u našoj zemlji to nazivaju odbranom srpskog sveta - naveo je Jovanović i dodao da “niko nema pravo da okreće glavu pred prepoznatljivim rukopisom stvaranja Velike Srbije”.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR