Glas Javnosti

ČANAK NIJE MOGAO DA UĐE U PARLAMENT EU: Izdao ga srpski digitalni sertifikat

Politika
Autor: Glas javnosti

Nenad Čanak, poslanik u skupštini Vojvode boravio je u Briselu na sastancima sa parlamentarcima Evropske unije, i tom prilikom se našao u neprilici jer nije mogao da iskoristi srpske digitalni ovid sertifikate.

Prema njegovim rečima, nije mu bio dozvoljen ulaz u zgradu Parlamenta jer tamošnji sistem nije uspeo da očita digitalne sertifikate koji se dobijaju u Srbiji.

- Nisu mi dozvolili da uđem u zgradu Parlamenta jer ne može njihov sistem da očita kodove koji nisu iz EU. Nije vredelo ni što sam imao negativan test urađen u Briselu dan ranije. Užasi birokratije - objavio je Čanak.

Pevač Saša Kovačević takođe se našao u neprijatnoj situaciji, iz istog razloga, prilikom ulaska u Nemačku. 

Naime, on je proveo više od 16 sati u bezcarinskoj zoni, jer je ova evropska država pooštrila uslove za ulazak, i sada priznaju samo vakcine Pfizer i Moderna, a svi članovi Sašinog benda vakcinisani su kineskom vakcinom koju Evropska unija ne priznaje. Iako je bend uradio antigenske testove ipak su prenoćili na aerodromu. 

Podsećamo, za ulazak u Evropsku uniju može se ući jedino ukoliko je putnik vakcinisan vakcinama Pfizer i Moderna.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od citalac u 15.11.2021 14:15:30 h
     0 

Zar ne bi bilo jednostavnije dokupiti fajzer ili moderna vakcinu i pokazati na ulazu u EU račun o kupljenim proizvodima pa mirne duše nastaviti svoj put uz kinesku ili rusku vakcinu