Glas Javnosti

Brnabić: Srbi sa KiM samo traže poštovanje sporazuma

Politika
Autor: Glas javnosti

Srbi sa Kosova i Metohije ne traže mnogo, oni samo traže poštovanje Briselskog sporazuma, poručila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da je saglasna sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom da 21. novembar ne bi trebalo dočekati bez dogovora.

Brnabić, koja boravi u poseti Singapuru, na pitanje šta očekuje od nedelje, 21. novembra, u ponoć, za Tanjug je rekla da je saglasna sa Borelom da 21. novembar ne bi trebalo dočekati bez dogovora.

– Ne mogu naši evropski partneri i naši partneri u SAD-u više da tolerišu jednostrano kršenje svih sporazuma koji su potpisani i ja se nadam da će svakako doći do dogovora – rekla je Brnabić.

Podvukla je da Srbi sa KiM traže da Priština krene u implementaciju Briselskog sporazuma, potpisanog 2013. godine, koji garantuje EU, da se poštuju svi sporazumi koji se tiču tablica, a koji su potpisani ranije.

Ističe da nije sigurna šta će se dešavati od nedelje u ponoć, ali da Srbija ima mnogo toga da izgubi imajući u vidu koliko je ekonomski napredovala.

– Koliko smo naporno radili na tome da izgradimo Srbiju, ovako kao što jesmo poslednjih godina, a onda vas Priština i Kurti vrate da rešavate neke stvari, koje su već rešene –  konstatovala je Brnabić i dodala da svi računaju da će Srbija uvek biti fleksibilna i tolerantna preko svake mere.

– Ovde se radi i o vladavini prava i o tome da je kredibilitet EU doveden u pitanje, ako se ne implementira Briselski sporazum – navela je premijerka.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR