Glas Javnosti

Брнабић: Приштина да укине таксе, треба да олакшавамо трговину

Politika
Autor: agroinfo.rs/politika.rs/foto: wikipedia

ЛОНДОН – Премијерка Ана Брнабић поручила је данас у Лондону, на самиту о Западном Балкану, да Приштина треба да укине таксе од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ.

„Нажалост, имамо таксе од 100 одсто, које је Приштина увела на робу из централне Србије и БиХ. Надам се да ће Аљбин Курти то још једном размотрити, јер треба да размишљамо како да олакшамо трговину између нас и како да креирамо повољно пословно окружење”, рекла је Брнабић на панелу, на којем учествује и Аљбин Курти.

Она је истакла да сви треба да будемо много прагматичнији око таквих ствари, јер људи који живе у региону то очекују, зато што желе да виде другачију будућност.

„Имамо много потенцијала и мислим да је предност што водимо земље и економије у доба четврте индустријске револуције, која пружа специфичне услове. Треба да се вратимо на прагматичан начин размишљамо о томе шта да урадимо да повећамо квалитет живота. То је прилика за све нас”, рекла је Брнабић, пренео је Танјуг.

Премијерка је приметила да смо прошле године могли да видимо растуће политичке изазове у региону, поново, али да смо, са друге стране, захваљујући форумима попут данашњег самита или Берлинског процеса, видели и све већи број потписаних споразума о сарадњи, попут споразума о ромингу у региону.

Брнабић је истакла да на политичком нивоу постоје одређени изазови који треба да буду решени, а који, како је рекла, потичу од чињенице да је европска перспектива остала помало изгубљена, након што Албанија и Северна Македонија нису добиле зелено светло за почетак преговора.
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR