Glas Javnosti

Brnabić posle sastanka sa Kovačevskim: Povezivanje je ključno za zemlje regiona

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je od ključne vaznosti za sve zemlje u regionu njihovo povezivanje kao i da će gradnja pruge Niš-Skoplje doneti čitavom regionu drugačiju budućnost.

"Zbog toga je agenda povezivanja i stvaranja transportne zajednice jugoistočne Evrope sa sedištem u Beogradu u okviru Berlinskog procesa jedna od najvažnijih stvari koje su definisane još 2014. godine", rekla je premijerka na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Ona je istakla da su železničke pruge izuzetno skupi projekti, ali da je železnička infrastruktura i železnički transport prioritetni transport u okviru transportne strategije EU.

Zajedno sa Severnom Makedonijom rešavaćemo problem bugarske takse na transport gasa

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija i Severna Makedonija zajedno raditi na rešavanju problema bugarske takse na transport gasa kroz tu zemlju. Brnabićeva je rekla da se apsolutno slaže sa time što je prethodno rekao Kovačevski - da je reč o nelegalno uvedenom porezu.

"Do kraja godine treba da završimo dodatno povezivanje gasne infrastrukture sa Bugarskom, gasni interkonektor Niš-Dimitrovgrad kako bismo se priključili na alternativne izvore gasa", rekla je ona.
Tako da je predvidivost ključna kada planirate energetsku politiku i kada planirate investicije u energetsku infrastrukturu, kazala je premijerka i dodala će se dve zemlje zajedno baviti tim pitanjem. I očekujemo podršku EU, ali i razumevanje kolega iz Bugarske, dodala je Brnabićeva.

Glas javnosti/T01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR