Glas Javnosti

Brnabić: Pitanje nestalih najviše opterećuje odnose Srbije i Hrvatske

Politika
Autor: Glas javnosti

Postoje u Hrvatskoj u mrtvačnicama, ostaci 878 neidentifikovanih osoba. Srbija je u potpunosti otvorena da sve što imamo, u tom smislu, kao otvorena pitanja rešimo – zatvorimo

Pitanje nestalih je svakako pitanje koje najviše opterećuje odnose Srbije i Hrvatske, rekla je danas premijerka Ana Brnabić za hrvatske medije u Zagrebu, posle skupštine Srpskog narodnog vijeća (SNV).

"Drago mi je što smo u 2023. godini imali određenih pomaka po tim pitanjima. Imali smo i komisiju nadležnih tela dve države koja su se srela i razgovarala u januaru ove godine i određene konkretne aktivnosti u martu ove godine. To je ono što i nas opterećuje", rekla je Brnabić. 

"Postoje u Republici Hrvatskoj u mrtvačnicama, u Zagrebu, Rijeci, Osjeku, ostaci 878 neidentifikovanih osoba. Srbija je zaista u potpunosti otvorena da sve ono što imamo u tom smislu kao otvorena pitanja rešimo, zatvorimo",  poručila je premijerka. Navela je i da to pitanje nije lako rešivo za političare sa obe strane.

"Nije lako za političare, neće imati nikakav politički poen, ali to je naša odgovornost koju moramo da ispunimo", rekla je Brnabić.

Premijerka se osvrnula i na svoju ranije izjavu kada je rekla da je "Hrvatske neprijateljska zemlja zbog zabrane uvoza ruske nafte u Srbiju".

"Stojim iza te izjave. Mislim da je krajnje nekorektna bila blokada uvoza nafte. Mislim da je to trenutak kada se energetika koristi u političke svrhe, mislim da to nije dobro i primereno, posebno za dve susedne zemlje. Mi, kada god imamo bezbroj otvorenih i teških pitanja, uvek kada imamo bilo kakvo političko nerazumevanje, vraćamo se

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR