Glas Javnosti

BRNABIĆ O BARIKADAMA : Uklanjanje bi bilo napad na žene i decu, starije i prosvetare

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne veruje u scenario u kojem bi kosovska policija nasilno uklanjala barikade na severu KiM, kao i da ne zna kako da se razgovara o francusko-nemačkom predlogu kada još nije primenjen Briselski sporazum.

Govoreći o barikadama na severu KiM, Brnabić je istakla da kosovska policija ne treba ni da pomisli da ih nasilno uklanja jer bi to bio napad na žene i decu, starije ljude i prosvetare koji su na njima.

“Ne verujem u takav scenario. Dovoljno je razuma kod medjunarodnih činilaca, pre svega Kfora”, rekla je premijerka odgovarajući na pitanja novinara.

Istakla je dobru saradnju sa Kforom, kao i da je ozbiljnost pokazana jer i dalje razmatraju zahtev Srbije da se vrati deo snaga na KiM po rezoluciji 1244.

“Čekamo da se Kfor oglasi. Strpljivo. Verujem da će nešto reći”, rekla je ona.

Predsednica Vlade je takođe rekla da ne zna kako da se razgovora o novom sporazumu za rešenje problema KiM kada nije implementiran prvi Briselski sporazum iz 2013. godine.


“Čekamo da se implementira prvi Briselski sporazum. Ne znam kako da razgovaram o novom francusko nemačkom predlogu kada Briselski nije implementiran a garantovala ga je EU”, rekla je ona.

Ocenila je da je pitanje svih pitanja ko će implementirati prvi sporazum.

“Uvek smo tu za sve razgovore. A pitanje za EU i SAD je ko će da garantuje implementaciju”, rekla je ona piše Tanjug

Podsetila je da Brisel koji je bio garant nije naterao Prištinu da implementira Zajednicu srpskih opština.

Ocenila je da izvesna vrsta razuma fali kod Aljbina Kurtija koji je objavio novu listu na kojoj su predsednik Srbije i neki članovi njegove porodice.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR