Glas Javnosti

Brnabić: Ne gušimo demokratiju

Politika
Autor: Глас јавности

Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, izjavila je da su srpska vlada i predsednik preduzeli ozbiljne mere da bi zaštitili građane i ekonomiju u situaciji pandemije korona virusa.

"Neki su netačno predstavili ove mere kao prekoračenje nadležnosti ili čak i gušenje demokratije u Srbiji. Ni jedno ni drugo nije tačno. Mere koje su usvojili Aleksandar Vučić i vlada u borbi protiv korona virusa proporcionalne supretnji i u skladu sa demokatskom praksom u kriznim vremenima", napisala je Brnabić u autorskom tekstu za Vašington tajms.

Ona je navela da je Srbija u još većoj opasnosti od virusa nego druge države, zbog prosečno starije populacije nego u većini drugih zemalja i zbog stotina hiljada građana koji su se poslednjih nedelja u zemlju vratili iz inostranstva.

Brnabić je za američki list napisala da je Srbija organizovala i privremene bolnice, kao što je na Sajmu u Beogradu.

"Nažalost, fotografije tog objekta objavljene su usred priprema pa su neki kritičari smeštaj ocenili zastrašujućim. Da su sačekali sa ocenama dok je objekat pripremljen, videli bi da je smeštaj na Beogradskom sajmu udobniji nego što su sugerisale prve fotografije. Kao što je jedan posetilac rekao - 'nije Hilton, ali nije ni užasno', navela je premijerka.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR