Glas Javnosti

BRNABIĆ NA SASTANKU SA ESKOBAROM O SITUACIJI NA KIM : "Hapšenje Srba bez ikakvih dokaza je kršenje svih civilizacijskih normi"

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom.

Tema sastanka bila je trenutna situacija na Kosovu i Metohiji, sa akcentom na položaj Srba na severu Kosova i Metohije i sve jednostrane poteze koje povlače privremeni organi u Prištini.

Kako je Brnabić istakla, hapšenje pripadnika srpske nacionalnosti bez ikakvih dokaza ili optužbi, predstavlja kršenje svih civilizacijskih normi, osnovnih postulata vladavine prava i, u krajnjoj liniji, još jedno u nizu kršenja potpisanih sporazuma čiji je garant Evropska Unija.


Premijerka je istakla potpunu spremnost Beograda za nastavak dijaloga sa Prištinom
. Ono što je, prema njenim rečima, ključno za nastavak dijaloga i rad na potencijalnim budućim dogovorima, jeste implementacija već potpisanih sporazuma i njihova primena na terenu.

Brnabić je rekla da tu u prvom redu misli na formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji, imajući u vidu da se približavamo desetogodišnjici potpisivanja Briselskog sporazuma, a da ona još nije formirana.

Predsednica Vlade takođe je podvukla trajnu opredeljenost Republike Srbije za mir i stabilnost u čitavom regionu i ponovila da bi implementacija i poštovanje već postignutih sporazuma u mnogome doprinelo brzoj stabilizaciji situacije na Kosovu i Metohiji piše Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR