Glas Javnosti

BRNABIĆ: Na delu pokušaj destabilizacije Srbije od strane stranih službi

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u Srbiji posle dva masovna na ubistva na delu, kako je rekla, direktan pokušaj destabilizacije Srbije od strane stranih službi i ponovila da u Srbiji neće biti promene vlasti bez izbora.

Brnabić je, na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o bezbednosnoj situaciji, rekla i da na sednici Vlade nisu imali nijedan neusaglašen stav, a ne da je neko napuštao sednicu.

"Poručujem građanima Srbije da ne verujemu u laži, dezinformacije i pokušaje da se stvori haos u Srbiji od strane stranih službi. Ovo je sve što se dešava direktno od stranih službi, sve što se dešava je direktna destabilizacija Srbije", poručila je premijerka.

Predsednica Vlade je izjavila danas da Srbiji hoće da slome kičmu, pored ostalog i jer je pokazala da Priština neće da formira Zajednicu srpskih opština, ali da država neće dozvoliti stranim službama da mešetare po njoj.

Brnabić je na sednici Skupštine na kojoj se raspravlja o bezbednosnoj situaciji objasnila da ima mnogo razloga za takav stav, navodeći da to može biti zato što, između ostalog, naša država jedina u Evropi nije uvela sankcije Rusiji i jer predsednik Srbije Aleksandar Vučič insistira na vođenju nezavisne i samostalne spoljne politike. 

"Možda zato što žele da nam polome kičmu oko Kosova i Metohije. Možda zato što smo doterali cara od duvara pa smo pokazali da neće da implementiraju sporazum koji je potpisan pre više od 10 godina, a koji garantuje međunarodna zajednica svojim potpisom. Zato što smo pokazali da Priština neće da formira Zajednicu srpskih opština, pa sada nemaju gde i hoće nama da slome kičmu, time što će da destabilizuju Srbiju, pa plasiraju lažne informacije i dezinformacije preko medija koje oni direktno kontrolišu. Šta može drugo to da bude? Meni se zaista čini da je sve više nego očigledno", rekla je ona.

Brnabić je izrazila danas žaljenje što se opozicioni lideri nisu ogradili od pojedinaca sa kojima zajedno šetaju na protestu, a koji, kako je rekla, pozivaju na direktno ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao i onih koji njoj prete silovanjem.

Brnabić je rekla da nema ništa protiv mirnih protesta, da ih uvažava i prati sa dužnom pažnjom, ali da ne razume i ne prihvata da se namerno maltretiraju drugi građani, čak i oni koji Srbiju koriste kao tranzitnu zemlju.

"Šta su vam krivi građani, zašto oni dva sata ne mogu da prođu. Zašto? Zašto ih maltretirate", pitala je Brnabić opozicione poslanike na današnjoj sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravljalo o bezbednosnoj situaciji u zemlji.

Glas javnosti/T01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR