Glas Javnosti

BRITANSKE TAJNE SLUŽBE ŽELE NEZAVISNO KOSOVO! Raskrinkani Brinaci koji su podržavali nerede na severu pokrajine

Politika
Autor: Glas javnosti

Britanskih diplomata, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Prištini Nikolas Abot, i bivši ambasdor EU u Beogradu, a sada šef misije OEBS na KiM - Majkl Davenport bili su među ključnim karikama u pružanju logističke podrške za poslednju akciju specijalaca ROSU na severu južne srpske pokrajine.

Prema nezvaničnim informacijama, prošlonedeljna operacija tokom koje je u Severnoj Kosovskoj Mitrovici teško ranjen Srećko Sofronijević, detaljno je pripremana od jula.

Stvarni cilj britanske strane bio je da kroz konspirativnu obaveštajnu pomoć vlastima u Prištini omoguće da zaokruže suverenitet lažne države i na severu, a sve pod plaštom borbe protiv krijumčarenja i sive ekonomije. U tu svrhu britanski instruktori su obučavali albanske policajce, a njihovi ljudi izviđali su teren u srpskim opštinama. Računali su i da moglo da dođe do destabilizacije bezbednosne situacije i u centralnoj Srbiji, pišu Novosti na osnovu saznanja naših obaveštajnih službi.

Ovaj pakleni naum nije prošao, jer naš narod nije naseo na povokaciju. Ali, naše službe očekuju i strahuju da će se slične akcije ponavljati i da bi sledeći desant ROSU mogao da bude pod izgovorom sprečavanja šverca nafte i naftnih derivata.

Nema dileme da Velika Britanija, uz pomoć svojih tajnih službi, pre svega MI 6, pokušava na sve načine da zaokruži nezavisno Kosovo, odnosno stvaranje "velike Albanije", što su žestoko podržali još pre skoro vek i po, osnivanjem Prizrenske lige. I poslednja dešavanja na severu Kosova i Metohije, a u koje su prste duboko umešale britanske agenture, po njima su samo ulazak u foto-finiš ostvarivanja ovog projekta.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR