Glas Javnosti

BRATISLAV JUGOVIĆ, poslanik SNS neće da gostuje na televiziji SNS biznismena OSTOJE MIJAILOVIĆA! (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Bratislav Bata Jugović, poslanik Srpske napredne stranke odbio je gostovanje na čačanskoj TV Lav iako je tema emisija bila povlačenje zakona o eksproprijaciji za šta se javno zalagao u poslednje vreme.

Kako Glas saznaje Jugović ne želi da se pojavljuje na televiziji biznismena Ostoje Mijailovića.

lav1 

Jugović nije bio dostupan za komentar o razlozima odbijanja gostovanja kod stranačkog kolege, ali je poznato da raskol među čačanskim naprednjacima datira još iz 2017. kada je Jugović izjavio da dolazi u iskušenje da peške krene iz Čačka u Beograd kako bi predsedniku države i stranke Aleksandru Vučiću uručio zahtev da izvrši dugonajavljivanu čistku u redovima SNS.

Tada je u izjavi dostavljenoj medijima posebno apostrofirao svog stranačkog kolegu i sugrađanina Ostoju Mijailovića.

- Ako Ostoja Mijailović preživi na vlasti, onda Vučić neće. To je rezultat ankete koju sam radio u neposrednoj komunikaciji sa građanima. Mnogi građani kažu da će rado bojkotovati izbore, ako steknu utisak da će opozicija ozbiljno da se zauzme da se preispita lik i delo Ostoje Mijailovića. Među ljudima koje poznajem iz gimnazijskih dana postoji ogroman broj onih koji kažu da se Čačak pretvorio u „limarev grad“ i da je to razlog zbog kojeg će bojkotovati naredne izbore. Oni kažu da Vučić ima rezultate, ali da ne mogu da shvate da ga u Čačku zastupa jedan Ostoja Mijailović. Da budem iskren, dolazim u iskušenje da iz Čačka krenem peške za Beograd i da Vučiću uručim zahtev da izvrši dugo najavljivanu čistku u SNS - naveo je tada Bratislav Jugović.

Prema nezvaničnim informacijama jedan od razloga Jugovićevog odbijanja pojavljivanja na pomenutoj televiziji je podatak da samo nekoliko sati nakon što je Novak Đoković podržao proteste protiv zakona o eksproprijaciji portal iza kojeg stoji upravo Mijailović je objavio tekst u kome se napada supruga najboljeg tenisera sveta Jelena Đoković i njena majka Vera.

Podsetimo, Jugović je prvi iz redova naprednjaka javno istupio kritikujući sporni zakon o ekproprijaciji uz komentar da kada bi to bilo referendumsko pitanje da bi glasao protiv.

- Smatram da taj zakon nije dobar. Ne samo Rio Tinto, već iskopavanje litijuma. A i Rio Tinto je ozloglašena kompanija, to smo već čitali u medijima. Za mene kao levičara je prihvatljivo da se zemlja ore i raskopava samo ako je to u cilju poljoprivrede ili ako je u cilju realizacije infrastrukturnih projekata, rekao je Jugović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR