Glas Javnosti

BRATISLAV JUGOVIĆ, poslanik SNS: Kada bi RIO TINTO bilo referendumsko pitanje, ja bih zaokružio - NE! (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Bratislav Jugović, član GO SNS na sednici Narodne skupštine održanoj u četvrtak izjavio kako bi on na referendumu glasao protiv dolaska Rio Tinta u Srbiju.

Jugović je svoje izlaganje počeo kao repliku na govor poslanika bez poslaničke grupe Vladana Glišića koji je govorio o predloženim izmenama zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Nakon što je Glišić naveo kako su, prema njegovim saznanjima, neki poslanici SNS do sada imali hrabrosti da glasaju protiv Vladinih predolga pa se čudi „kako gospodin Bratislav Jugović, da li se uplašio, da li je postao kukavica, pa ovog puta će glasati za taj zakon.“


-Bio bih protiv ovog zakona da je on loš, ali ovaj zakon je dobar, zaista je dobar, jer ne možemo mi da izjednačimo apstinenta i onog ko aktivno učestvuje u odlučivanju“, rekao je poslanik SNS-a i dodao:

„Evo, daću konkretan primer koji u ovom trenutku tišti javnost.  ‘Rio Tinto’, kada bi bilo referendumsko pitanje, ja bih zaokružio – ne. Protiv sam dolaska ‘Rio Tinta’. Ali moje ‘ne’ ne može da bude isto kao i onaj što tvituje i pije espreso sa šlagom i dosadno mu je, tvituje protiv vlasti i ne zna ni zašto je protiv ‘Rio Tinta’ itd. Dakle, kada imate biračko pravo, treba da imate i obavezu, obavezu da odlučujete o svojoj sopstvenoj zemlji.“
Nakon usvajanja spornih zakona o referendumu i eksproprijaciji, ali i zbog planova kompanije Rio Tinto da u Srbiji istražuje i eksploatiše rudu litijuma u subotu su organizovani protesti širom Srbije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR