Glas Javnosti

BRANISLAV LEČIĆ SE POVLAČI IZ POLITIKE: Ovo je moja LIČNA BORBA!

Politika
Autor: Glas Javnosti

Zbog navoda je silovao glumicu Danijelu Štajnfeld, Branislav Lečić saopštio je danas da se povlači sa čela pokreta Demokrate Srbije.

U Domu omladine u Beogradu, 28. februara, formiran je pokret Demokrate Srbije, a za lidera ove političke organizacije je izabran Branislav Lečić. Ovaj pokret mahom čine nekadašnji članovi Demokratske stranke, koji su iz te partije izbačeni.

- Kako ova moja borba za istinu ne bi nanosila štetu svima onima sa kojima učestvujem u borbi protiv ovog zlokobnog režima, povlačim se sa čela pokreta Demokrate Srbije. Ovo je moja lična borba za odbranu svog integriteta, imena i profesionalnog ugleda i ne želim da opterećuje sve one koji su iskreni borci za normalnu, slobodnu i demokratsku Srbiju- napisao je Lečić.

 

Na dan formiranja pokreta, Lečić je istakao da će se u njemu pronaći sve demokrate koje, kako je rekao, vode poreklo od osnivača DS i politike Zorana Đinđića,  odnosno “ljudi koji su odlučni da se bore za demokratske ciljeve, a ne da budu sluge”.

Podsetimo, danas je objavljeno kako je sedamanest glumaca je podržalo inicijativu da Lečić više ne igra u predstavi “Kad su cvetale tikve”, dok je njih 14 bilo uzdržano.

Kako se nezvanično saznaje,  nije ni planirano da Lečić večeras igra pošto ima alternaciju i da će ga menjati kolega Nenad Gvozdenović. Međutim, iz izvora bliskih pozorištu potvrđeno je da se radi o svojevrsnom buntu u pozorištu.

 

Povodom zahteva dela glumačkog ansambla BDP da Branislav Lečić ne igra u predstavi “Kad su cvetale tikve”, zbog optužbi da je silovao koleginicu Danijelu Štajnfeld, oglasilo se i Beogradsko dramsko pozorište, navodeći da je Lečić zvanično izbačen iz predstave.

Danijela je ispričala da je bila silovana 2012. godine, zbog čega se, kako je govorila, i preselila u Ameriku.

Reagujući na izjavu Štajnfeld, Lečić je istakao da su njene tvrdnje “najgnusnija laž” koje imaju za cilj ga diskredituju.

 

-Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države, i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovaram u Tužilaštvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskredituje- naveo je Lečić povodom optužbi glumice.

Lečić je prethodnog dana snimio i video u kojem je direktno optužio medije da su ga već etiketirali kao silovatelja, iako on još uvek nije, kako kaže, optužen za tako gnusan zločin.

Lečić će biti saslušan sutra u prostorijama beogradske policije po nalogu Višeg tužilaštva.

(Glas Javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR