Glas Javnosti

Boško Obradović traži hitnu smenu Kriznog štaba: Ne igrajte se sa našim životima!

Politika
Autor: Glas javnosti

Srpski pokret "Dveri" podneo je Ustavnom sudu  inicijativu za ispitivanje zakonitosti i ustavnosti dopunjenog Zakona o zaštiti građana od zaraznih bolesti.Lider "Dveri" Boško Obradović za "Glas javnosti" kaže da "ne očekuje nikakvu reakciju Ustavnog suda, jer se oni prave da su mrtvi".

 - Nisu reagovali, niti preispitivali ocene ustavnosti i zakonitosti Briselskog sporazuma, protivzakonitog  smanjenja penzija i silnih kršenja Ustava, verovatno će i ovo gurnuti u fioku. Ali, ako ništa naša obaveza je da povremeno podsetimo da taj sud ne radi svoj posao-kazao je Obradović i dodao da postoji i onaj "tračak nade da tamo sedi i poneki savesni sudija koji će reagovati na sve što se donosi, a, protivustavno je".

Obradović kaže da su najspornije odredbe koje se tiču ovlašćenja ministra zdravlja. 

- Ovom izmenama njemu je data mogućnost da zavede diktaturu uz pomoć vojske i policije. Dodatni problem su ovlašćenja koja su data komunalnoj policiji koja sada ljudima može da upada u kuće i vršlja, čime su ozbiljno ugrožena ljudska i građanska prava - istakao je Obradović.

Upitan kako komentariše dvostruke aršine koji se primenjuju kada je reč o merama Kriznog štaba, kao recimo to da se s jedne strane održavaju koncerti, a s druge nema slava sa više od pet ljudi, Obradović je kazao :

- Sve je van pameti. Kriznom štabu, koje inače naš zakon ne prepoznaje ovakav, niko ne može da veruje više. Gradjani su zbunjeni, ne znaju šta da misle. Više niko ne veruje Kriznom štabu i zato pod hitno treba smeniti ovaj i formirati novi krizni štab koji će narodu da da jasne intsrukcije koje važe za sve šta bi trebalo raditi u ovim danima kada korona kosi sve pred sobom - smatra Obradović.

On je upitao "da li je moguće da neko drugi od lekara ne može da se čuje i vidi šta misli osim ovih koji već sede u Kriznom štabu i koji su pokazali da jedino što znaju da rade jeste da zbunjuju narod" .

On je govoreći za naš' portal ist' akao da se vlast u mnogim situacijama ponaša kao da je "vlasnik naših života, ali i naše smrti".

- To je krajnje neodgovorno i ponižavajuće prema građanima Srbije, koji u svom ovim zlu nemaju nekog kome mogu da veruju-rekao je Obradović.

On je ocenio da postoji "osnovana sumnja da se podaci o broju obolelih od korone laziraju".

- Ministarstvo prosvete tvrdi da je mali procenat obolelih po školama, a sindikati kojii su na terenu da je mnogo obolelih prosvetnih radnika. Apelujem na nadležne da se ne igraju sa životima  dece, učitelja, nastavnika i profesora i da što pre reaguju i zaštite prosvetni kadar adekvatno - istakao je Obradović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR