Glas Javnosti

Boško Obradović: Ljudi više nikom ne veruju, a najmanje državi koja se raspada

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da aktuelnoj vladi u tehničkom mandatu i njenom Kriznom štabu građani više ne veruju i da je zato neophodna hitna promena na čelu države i Kriznog štaba.

Obradović je u saopštenju naveo da je „još 3. juna istekao mandat starom sazivu Narodne skupštine kao i Vladi Srbije koja je izabrana od strane starog sastava parlamenta“.

- Vlada se danas nalazi u tehničkom mandatu i ne može da rukovodi državom u jednom osetljivom momentu kada je u toku novi talas pandemije, naveo je Obradović.

On je dodao da je poseban problem što su i predsednik Narodne skupštine i više članova Vlade među novozaraženima, dok predsednika Srbije nema u javnosti već četiri dana „iz nepoznatih razloga“.

- Došli smo u situaciju da nam se država raspada na naše oči i da centralni republički organi ne vrše svoju obavezu prema lokalnim samoupravama u kojima je u toku vanredna situacija po pitanju zaraze. Na sve to za sutra se planira ponavljanje lažnih izbora na preko 200 biračkih mesta, što je vrhunac neodgovornosti i zdravstvenog rizika po građane, navodi se u saopštenju.

Obradović ističe da kao jedino rešenje za izlaz iz ove situacije vidi izbor nove, Prelazne tehničke vlade i novog Kriznog štaba, koji bi imao zadatak da pripremi uslove za slobodne i poštene izbore za devet meseci.

On dodaje da sporazum između vlasti i opozicije u formi specijalnog zakona kojim bi sve pomenuto bilo definisano treba da bude usvojen na hitnoj sednici Narodne skupštine u starom sazivu, kojom bi predsedavao neko od potpredsednika Skupštine.

- Ako su predstavnici vlasti i struke sebi dozvolili lažiranje podataka o broju novozaraženih i umrlih samo da bi bili sprovedeni lažni, nedemokratski i protivustavni izbori, onda to govori ne samo o tome koliko su građani ugroženi već da neko mora i krivično da odgovara za ugrožavanje zdravlja nacije, navodi se u saopštenju.

Obradović ističe da je jedini način da se zaustavi širenje nepoverenja i panike u društvu formiranje nove, Prelazne tehničke vlade i novog Kriznog štaba koji bi odbranio državu od vlasti i vratio poverenje u državne institucije i medicinsku struku i njihove savete.

(Izvor: Danas)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR