Glas Javnosti

BIVŠI PREDSEDENIK SRBIJE BRUTALNO OPTUŽIO SADAŠNJEG: Vučić za CNN nije rekao NAJVAŽNIJU stvar o Kosovu!

Politika
Autor: Glas javnosti

Mir na Kosovu je urožen, ova situacija može da eksplodira, izbori na Kosovu nisu imali legitimitet

Dnevnu štampu prelistavali smo i komentarisali u društvu Borisa Tadića, nekadašnjeg predsednika Srbije i presednik Socijaldemokratske stranke (SDS). Novine nisu stigle da prenesu intervju predsednika Aleksandra Vučića koji je dao za CNN u specijalnom programu koji je bio posvećen eskalaciji nasilja i krizi na severu Kosova.

O ovoj temi kao i svim ostalim koje nas zaokupljuju poslednjih desetak dana govorio je i Boris Tadić. On je prokomentarisao ono što je najvažnije što smo mogli da čujemo iz intervjua predsednika Srbija mreži CNN.

Najvažnije je da je Vučić ponovo na velikoj sceni, nakon govora u UN prošle godine, izbegao da odgovori na pitanje šta je potrebno da Srbija prizna nezavisnost Kosova, odnosno nije rezolutno rekao da Srbija nikad neće priznati nezavisnost Kosova. To je za mene vrlo indikativno, to nije rekao ni u UN, to sad nije rekao ni u intervjuu CNN-u i to po mom mišljenju nije dobro, jer bi predsednik Srbije imajući u vidu ustav, imajući u vidu politiku zemlje, koju navodno zagovara u Srbiji, to morao da kaže rezolutno – rekao je Tadić i dodao da svi znaju da je Vučić vršio uticaj na kosovske Srbe pred izbore.

Tadić je istakao da on protiv nezavisnosti Kosova i da je to njegova politika.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR