Glas Javnosti

BIVŠI NAČELNIK UKP RODOLJUB MILOVIĆ: Ako je predsednik prisluškivan godinu i po dana onda SRPSKA POLICIJA NE POSTOJI!

Politika
Autor: Glas javnosti

Bivši načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Srbije general Rodoljub Milović prokomentarisao je danas tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je prisluškivan više od godinu i po dana.

General Milović je kazao da ukoliko se ispostavi da su te tvrdnje tačne, onda srpska policija ne postoji.

-Dok sam ja bio šef UKP-a bilo je nemoguće prisluškivati bilo koga bez odluke pravosuđa. U sve što smo mi radili uvid je imala Bezbednosno-informativna agencija (BIA). Da li je u međuvremenu odvojen taj sistem UKP-a za prisluškivanje od BIA, ja zaista ne znam-, rekao je Milović.

On smatra da su sve priče o prisluškivanju predsednika države „konfuzne“.

-Da li će ovo da bude kao nekada sa mnom, kada sam optužen da sam prisluškivao Tomu Nikolića i Aleksandra Vučića, a na kraju se ispostavilo da sve to nije tačno ili je ovo zaista neka ozbiljnija priča – pokazaće vreme-, kazao je bivši načelnik UKP-a.

Na pitanje ko bi mogao da naredi prisluškivanje predsednika države, Milović je kazao da prisluškivanje ne može niko da naredi osim u slučaju da je predsednik povezan s nekim kriminalcem.

-Bez naredbe za slušanje od strane pravosuđa nemoguće je prisluškivati predsednika države-, istakao je Milović.

Upitan da li policija može da prisluškuje i bez sudske odluke, istakao je da je to moguće u slučaju da je naredbodavac izuzetno „bezobrazan i moćan“ i da ljudi iz policije ne rade po zakonu.

-To je teško krivično delo bez obzira da li se radilo o običnom gradjaninu ili predsedniku države. Treba biti drzak i hrabar da običnog gradjanina stavite na mere, a da nemate argumente i sudsku naredbu. Ako još uvek postoji srpska policija to je prosto nemoguće-, ocenio je Milović. Na pitanje  ako je ipak bilo prisluškivanja da li to može da se dovede u vezu s eventualnim pripremama za državni udar, Milović je kazao da ukoliko nije bilo naredbe i argumenata i ako ta odluka nije bila pokrivena propisima, onda se može smatrati da se radi o pokušaju ugrožavanja kompletnog bezbednosnog sistema. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je izjavio da zna da je bio prisluškivan i da je to direktan pokušaj državnog udara, a da će nadležni organi utvrditi da li je to prisluškivanje bilo povezano i sa strancima.

(Glas javnosti/Webtribune.rs)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR