Glas Javnosti

BIVŠI KOMANDANT NATO VESLI KLARK DOLAZI NA KOSOVO: Čovek koji nas je BOMBARDOVAO 1999. stiže u PRIŠTINU!

Politika
Autor: Glas javnosti

Vesli Klark, penzionisani američki general koji je svojevremeno komandovao NATO bombardovanjem Srbije, stiže na Kosovo!

Cilj posete je, navode iz Prištine, pomoć u vezi s radom Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS), a poznavaoci prilika ocenjuju da je krajnja namera - formiranje Vojske Kosova, prenosi Kurir.

Posetu Klarka potvrdio je ministar odbrane Kosova Armend Mehaj, koji ga je i pozvao. Kako je objasnio, putem video poziva je razgovarao sa Klarkom koji je rado prihvatio poziv da poseti Kosovo i Metohiju, kao i da "svojim savetima podrži realizaciju strateških i operativnih ciljeva Ministarstva odbrane i Kosovskih bezbednosnih snaga". Mehaj je na Fejsbuku napisao da je sa Klarkom, koji je vodio NATO operacije agresije na SRJ 1999. godine, razgovarao oko sat vremena, i da je to "velika čast i privilegija", te dodao da je Klark poziv da poseti ministarstvo i KBS "sa zadovoljstvom prihvatio", a da će poseta uskoro biti realizovana.


Komandant odbrane Košara, pukovnik u penziji Ljubinko Đurković kaže da ovu Klarkovu posetu Kosovu vidi kao njegov povratak na mesto zločina.

- Verujem da želi da minimizira zločin iz 1999. godine, kada su protivpravno bombardovali SR Jugoslaviju. Takođe, NATO pakt je tada poražen i na Košarama i na Kosovu i Metohiji, ali i dalje verovatno želi da svetskom javnom mnjenju da do znanja da su ipak postigli neki cilj, a to je potencijalno stvaranje vojske Kosova - smatra Đurković.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR