Glas Javnosti

BEOGRAD BEZ GREJANJA, a direktor elektrana Rade Basta ČESTITA POSTAVLJENJE američkom ambasadoru HILU!

Politika
Autor: Glas javnosti

Dok su Beograđani prethodne nedelje cvokotali u svojim stanovima jer u mnogim delovima grada grejanje nije radilo, ili bar nije bilo onako kako bi to stanari i očekivali, direktor Beogradskih eletrana Rade Basta, našao se prvim pozvanim da čestita postavljenje novom američkom ambasadoru u Srbiji Kristoferu Hilu.

Kristofer Hil, postavljan je za novog ambasadora SAD u Beogradom, a odluku od tome objavio je i šef Bele kuće na svom tviter nalogu. Nedugo potom, usledila je i čestitka direktora Beogradskih elektrana Radeta Baste, a Beograđani koji ove sezone imaju puno zamerki na grejanje u stanovima, s pravom su se zapitali, šta to kvalifikuje Bastu da u rekordnom roku čestita Hilu na novoj funkciji.

- Želim da vam uputim najbolje želje za uspeh na novoj dužnosti. Republika Srbija i Sjedinjene Američke Države imaju prijateljske odnose i uveren sam da će pod Vašim vođstvom, na obostranu korist dva naroda, naši bilateralni odnosi biti raznovrsniji i prošireni. Republika Srbija je opredeljena za snažniju ekonomsku I naučno-tehničku saradnju sa Sjedinjenim Američkim Drzavama, koje vidi kao strateškog partnera u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i u suočavanju sa različitim izazovima današnjice kao što su klimatske promene i životna sredina. U svetlu 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja, takvi primeri istorijskog savezništva trebalo bi da nam posluže kao putokaz za dalji razvoj naših odnosa. Posebno bi istakao mogućnosti za snažniju ekonomsku saradnju i unapređenje bilateralnih trgovinskih i investicionih mogućnosti između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, u podršci privlačenja investicija američkih kompanija sa akcentom na sektor energetike ali i mogućnostima za poboljšanje poslovnog okruženja i unapređenja trgovinskih odnosa dveju zemalja - stoji u čestitki, gde se dodaje:

- Vaša ekselencijo, primite još jednom najsrdačnije čestitke povodom početka obavljanja vaše dužnosti i želim vam svu sreću u obavljanju Vaših budućih radnih zadataka - zaključak je čestitke.

Ipak, ceo slučaj ostao je na konstataciji da je ova, mora se priznati, obimnije nego i u redovnim protokolarnim diplomatskim aktivnostima, čestitka u najmanju ruku čudna, ako ne i - smešna.

Za sada nije poznato da li je ambasador Hil odgovorio na ovako srdačnu čestitku.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR