Glas Javnosti

BASTA IMA PITANJE ZA PREMIJERKU : Da se izjasni da li će zatražiti ostavku Martinovića

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar privrede Srbije Rade Basta zatražio je da premijerka Ana Brnabić odgovori da li će zatražiti ostavku ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martinovića zato što je "na najbestidniji način vređao opozicione poslanike koji nemaju decu".

Martinović je juče u Skupštini Srbije rekao da oni koji nemaju dece „već hrane kučiće i mačiće i ribice“ nemaju pravo da „drže lekcije o deci“.

Basta je agenciji Beta rekao da premijerka podržava njegovu ostavku zbog izjave da je potrebno da Srbija uskladi spoljnu politiku sa EU, a ne izjašnjava se o Martinovićevoj izjavi u parlementu kojom je vređao opozicione poslanike.

„Izjava da neki opozicioni poslanici ‘hrane kuče, mače i zlatnu ribicu’ umesto dece diskriminišuća je na mnogo nivoa i ima za cilj da predstavnike opozicije u republičkom parlamentu predstavi kao nepodobne za bavljenje politikom“, kazao je Basta.

Istakao je da „bračni i porodični status bilo kog pojedinca ne sme da ga čini metom diskriminacije, a naročito da se kroz tu prizmu daju ocene da li je neko podoban da se bavi politikom ili ne“.

„Nedopustivo je da se u 21. veku u srpskom domu demokratije razgovara na ovakav nipodaštavajući način zarad ostvarivanja jeftinih političkih poena i zato pozivam predsednicu Vlade i ministre u vladi da pozovu na odgovornost ministra Martinovića koji je svojim činom uvredio sve one koji nemaju decu“, rekao je Basta.

On je dodao da je odlika evropskog demokratskog društva briga o različitostima kao i briga protiv diskriminacije po svakom pitanju.

„Izjava Martinovića navodi nas na sumnju da je to stav politike koju predvodi ova vlada, a ukoliko to nije tako, potrebno je da se vladajuća koalicija jasno ogradi od njegovog neprimerenog postupka“, rekao je Basta.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR