Glas Javnosti

BAJATOVIĆ SPREMIO JAK MEDIJSKI KONTRAUDAR PROTIV ZORANE MIHAJLOVIĆ: Napašće je za RIO TINTO i uhapšene saradnike IZ MINISTARSTVA I ŽELEZNICE!  

Politika
Autor: Glas javnosti

To što se trenutno ne oglašava Dušan Bajatović, direktor energetskog giganta Srbijagasa, na gotovo svakodnevna prozivanja i najavu njegove smene od resorne ministarke Zorane Mihajlović uopšte ne mora da znači, kako tvrdi izvor Gasa javnosti, da je u defanzivi i mnogo zabrinut, već je naprotiv, jačanjem medijskog tima, spreman za žestok kontranapad na nju!        

I zaista, ne prođe dan a da ministarke rudarstva i energetike, Zorane Mihajlović, ne najavi smenu pojedinih direktora javnih preduzeća, a prvenstveno Dušana Bajatovića, direktora Srbijagasa i njegovih najbližih saradnika, zbog lošeg poslovanja, nerealno visokih plata, gomilanja funkcija, negativne kadrovske politike… Dušan Bajatović, iako visoki funkcioner najvećeg političkog koalicionog partnera njenih naprednjaka, neubičajeno a “upadljivo ćuti”, ne pušta ni glasa, pa ni kada je prošle nedelje skoro počišćen sa, njemu privatno drage funkcije, generalnoig direktora FK Vojvodina, iako je kao čelnik Srbijagasa najzaslužniji da oni budu najveći sponzor kluba i još u godini kada su, posle nekoliko decenija posta, osvojili pehar pobednika nacionalnog Kupa. 

Da ne pominjemo i medijsko poniženje, od pre samo mesec dana, kada ga je Zorana  Mihajlović  bukvalno izbacila sa sastanka u Vladi, jer kao nije ispoštovao njen zahtev da sa sobom na sastanak povede i svoje najbliže saradnike. Sve su to, na licu nesta, zabeležile spremne  novinarske ekipe, Zorani bliskih, redakcija Blica i Tanjuga, a ostalo je su odradile društvene  mreže da Bajatovićeva bruka bude potpuna. Ispostavilo se da je on klasičnom novinarskom intrigom namamljen u ovakvu medijsku zamku, iz koje je mogao izaći samo pognute glave.

Vreme za Bajatoviće odgovor predstoji, kako to i potvrđuje izvor Glasa javnosti iz Srpske napredne stranke: 

-Dušan Bajatović je sam priznao saradnicima da je kriv jer je potcenio Zoranu i da će situaciju  menjati iz korena, pa je izuzetno ojačao svoj medijski tim za kontraudar. Angažovani su urednici nekoliko poznatih internet portala, uz par iskusnijih novinara iz Novosti i Politike. Sastaju se gotovo svakodnevno, pa i kad je Bajatović poslovno sprečen da sedi sa njima. Koliko se zna, krenuće serija tesktova o Zoraninim spornim ulogama vezanim za rudnik Rio Tinto u Loznici, nerealno uvećane subvencije za minihidroelektrane, uhapšenim saradnicima iz ministarstva i železnice, pa i nekim neprijatnim privatnim detaljima. Računaju da će to objavljivati tabloidi, uz izjave deklarisanih njenih neprijatelja iz vrha naprednjaka, Đukanovića i Šormaza. Nezvanična odluka je da se SNS neće mešati na početku kampanje, a za kasnije će se videti, objašnjava izvor Glasa javnosti upoznat sa medijskim radom u vladajućoj stranci.

    

Beležimo da se na ovu temu oglasio i poznati naš ekonomski analitičar Branko Pavlović koji je u izjavi za medije potvrdio da sukob Bajatovića i Mihajlovićke nema nikakve veze sa njihovim političkim strankama:  

-Bajatović njoj smeta zato što ona u Vladi Srbije zastupa interese Sjedinjenih Američkih Država koji su suprotstavljeni njemu bližim ruskim interesima. Dušan Bajatović je kao direktor Srbijagasa prihvatljiv za Moskvu što automatski znači da nije prihvatljiv za ministarku Mihajlović. To je osnovni razlog zbog čega ona insistira na određenim smenama u energetskom sektoru i što kritikuje rad Srbijagasa i Bajatovića. Potpuno je jasno da ona u Vladi sedi ne zato što je politički značajna ličnost u Srbiji ili što je javnost podržava već zato što je na istoj liniji sa američkim interesima. Drugu podršku sem one iz Vašingtona ona nema, tvrdi ekonomski analitičar, Branko Pavlović.

Takođe, ošte je poznato i u političkim i ekonomskm krugovima da Ruska federacija ni pod kakvim uslovima ne želi da izgubi svoj trenutno dominatni uticaj u energetkom sektoru Srbije, već jedino, koliko god može, i da ga proširi. Bilo bi itekako važno ali javnosti nije predočeno šta je, a nema ni teoretske šanse da nije, preporučio šef ruske siplomatoije, Sergej Lavrov, našim zvaničnicima za vreme nedavne posete Srbiji na ovu temu.

Jedino je, izgleda, izvesno da na medijski kontranapad Dušana Bajatovića na Zoranu Mihajlović nećemo dugo čekati, jer su pripreme, kako saznajemo, u završnoj fazi.   

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR