Glas Javnosti

Bahato a uplašeno u Mladenovcu!

Politika
Autor: Glas javnosti

Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac već 9 godina, juče je u nameri da provocira i napravi incident prišao ljudima iz grupe građana “Dogovor za Mladenovac”, dobacivao u pokušaju da omalovaži, a potom i prišao snimatelju i kandidatu za odbornika Stevanu Vlajiću, koga već duže vremena pokušava da “namesti”.

Naime, pre dve godine desio se incident koji je bio uvod u sve dalje događaje. Vlajić je tada kao koordinator lokalne inicijative “Zeleni presek” sa svojim aktivistima prikupljao potpise za zabranu istraživanja i rada kompanije “Rio Tinto”, a koju je tada pokrenula inicijativa “Kreni-Promeni”.

Naime, nakon što su mladenovački omladinci SNS-a polomili rol-apove u centru grada sa informacijama vezanim za peticiju, Vlajić se zaputio ka opštini, gde je imao žustru, ali ipak nenasilnu raspravu sa članovima obezbeđenja, ali se na kraju sa njima pozdravio i zaputio kući. Ipak, iste večeri je bio priveden i određen mu je pritvor - zbog ugrožavanja bezbednosti predsednika opštine koji nije ni prisustvovao događaju?!

 
Nakon skoro dve godine montiranog političkog procesa, osuđen je prvostepeno na 7 meseci zatvora, uslovno tri godine, kao i godinu dana zabrane prilaska, sastajanja i komuniciranja sa “oštećenim”. Nakon toga, počinje maltretiranje Vlajića - Vladan Glišić ga prati po Mladenovcu i provocira u nameri da ovaj to prekrši - i da zbog takvog “dela” završi u zatvoru. Tako je bilo i juče. Snimak je sve pokazao, a pokazaće i snimci sa nadzornih kamera.
 




U petak, 31. maja u 12:00 zakazano je saslušanje Vlajića povodom ovog događaja. U nedelju će biti saslušani svi ostali građani Srbije - u 90 mesta i gradova gde ljudi poput Vladana Glišića i sličnih moraju da postanu politička istorija.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Mita u 30.05.2024 20:38:30 h
     0 
SNS bagra!