Glas Javnosti

Ангела Меркел: "Морамо бити опрезни да потези на једној територији не доведу до потеза на другим територијама"

Politika
Autor: Глас јавности / Политика / од 29.08.2018.

Подржавамо све разговоре, али морамо да будемо опрезни да потези на једној територији не доведу до потеза на другим територијама, изјавила је немачка канцеларка.

Немачка канцеларка Ангела Меркел потврдила је у Берлину да је са америчким председником Доналдом Трампом разговарала о дијалогу Београда и Приштине и решењу питања Косова и да су том приликом констатовали да подржавају све разговоре који воде ка циљу – решењу овог питања, али и да треба бити опрезан да то, попут домино ефекта, не изазове нестабилност у другим деловима региона. „Говоримо да је наравно територијална целовитост каква је сада створена једна вредност, и ја сам то исто рекла када су овде били председници владе БиХ и владе Црне Горе, а то је да морамо бити опрезни да потези на једној територији не доведу до потеза на другим територијама”, рекла је Меркелова, пренела је регионална ТВ Н1.

Немачка канцеларка је, на конференцији са хрватским премијером Андрејом Пленковићем, изјавила да је у суботу постигнут неки напредак, али да се нада да ће бити још разговора између свих учесника о овом питању, јавља Бета.

Председник Србије Александар Вучић и Хашим Тачи разговарали су претходног викенда на Европском форуму у Алпбаху и позвали међународну заједницу да подржи евентуално решење до којег би се дошло у преговорима о нормализацији односа.

Глас јавности / Политика / од 29.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR