Glas Javnosti

ANA BRNABIĆ ŽESTOKO ODGOVORILA ESKOBARU: Preuzeo je ulogu Saveta bezbednosti i poništio Rezoluciju 1244 SB

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić odgovorila je večeras na izjavu specijalnog predstavnika SAD za Balkan Gabrijela Eskobara da se Vašington protivi vraćanju srpske vojske na Kosovo i Metohiju.

- Vidim da je moj prijatelj Gejb Eskobar još jedan političar koji je nepokolebljivo protiv važećih rezolucija Saveta bezbednosti. Preuzeo je ulogu Saveta bezbednosti i jednoglasno svojim glasom uz MIP Nemačke i ministarku tišine (Violu) fon Kramon poznatu i kao izvestilac EP za Kosovo* poništio Rezoluciju 1244 SB UN - napisala je Brnabić na Tviteru.

Premijerka navodi da "nema potrebe da UN organizuju sednice Saveta bezbednosti" zbog uštede, a da će pomenuta trojka od sada odlučivati o svim globalnim pitanjima.

- Jedno pitanje, ako mogu (uz dužno izvinjenje ovim velikim vođama), da li Rezolucija SB UN 1244 više ne važi (jer vam se ne sviđa, a samim tim i koga briga za to) i ako Briselski sporazum ne postoji (kako kaže Kurti, a vi, velike vođe, nikada niste poricali njegove reči) i ako Vašingtonski sporazum nije ništa drugo nego prošlost (jednostavno više nije u modi), a Povelja UN ne važi za Srbiju (jer, opet, vi, velike vođe, mislite da nije potrebna) - onda u skladu sa kojim sporazumom/rezolucijom/principom treba da postupamo?

Ili samo treba da pratimo horoskop da bismo pogodili vaše želje i pomogli da se sačuva mir u svetu? Zahvaljujem vam na izdvojenom vremenu. Mogu samo da zamislim koliko je zauzeto da se upravlja svetom umesto UN - navela je Brnabićeva na Tviteru.

Specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, podsetimo, rekao je danas da se SAD kategorički protive povratku srpskih snaga na sever Kosova i Metohije.

- Mi to kategorički odbacujemo. Mi to uopšte ne podržavamo - rekao je Eskobar za Radio Slobodna Evropa odgovarajući na pitanje o najavi Beograda da će tražiti od Kfora povratak srpske vojske na sever Kosova i Metohije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR