Glas Javnosti

Ana Brnabić odgovorila Kurtiju: Brutalna laž

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijerka Srbije Ana Brnabić retvitvala je objavu direktora kancelarije za KiM Petra Petkovića i objasnila sve "laži premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija". Piše B92

Tvrdnja premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da su "paralelne strukture koje kontroliše Srbija" na severu koštale građane i poreske obveznike na Kosovu i Metohiji 320 miliona evra zbog navodno neplaćenih računa za struju i 17 miliona evra za vodosnabdevanje od 1999. godine, je brutalna laž, izjavila je Premijerka Ana Brnabić.

"Ovo je samo jedan primer razmera i smelosti laži Aljbina Kurtija. Može li se zamisliti u kojoj meri laže o stvarima koje je teže proveriti, a koje su manje očigledne (i koje su manje poznate) od ovoga? Brutalno", napisala je Brnabić na Tviteru.


Premijerka je podelila objavu direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, koji je istakao da Aljbin Kurti treba da nađe drugačiji izgovor za to što mu je kasa prazna i da prestane da laže i kriminalizuje Srbe.

Laž i samo laž od strane Aljbina Kurtija. Dve decenije Beograd je finansijski podržavao potrošnju elektirčne energije na severu Kosova i Metohije i primera radi od novembra 2009. do decembra 2020. godine za te namene smo izdvojili 171 milion evra. Zato neka Kurti nađe drugačiji izgovor za to što mu je kasa prazna i neka prestane da laže i kriminalizuje Srbe, poručio je Petković na Tviteru i istakao da je jedina odgovorna za nesprovođenje energetske Mape puta Priština, koja ne želi da dodeli Elektroseveru distributivne usluge.

Priština, stop fake news!, dodao je Petković.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR