Glas Javnosti

AMBASADOR KOŠAR: Srbija da se što pre priključi Evropskoj uniji

Politika
Autor: Glas javnosti

Nova Vlada Francuske, na čelu sa premijerkom Elizabet Born, nastaviti da jača i intenzivira saradnju sa Srbijom sa ciljem da se, kako je istakao, Srbija što pre pridruži Evropskoj uniji izjavio je danas Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar.

Kako prenosi Tanjug Predsednik Emanuel Makron je izabrao ženu na čelu vlade što je prvi put posle 30 godina. Očekujem da će saradnja Srbije i Francuske biti nastavljena, da će se jačati i intenzivirati, a sve sa ciljem da se Srbija što pre pridruži Evropskoj uniji, posebno u ovim teškim vremenima - rekao je Košar za Tanjug pre obraćanja na seminaru "Održivo upravljanje otpadom: od informacije do infrastrukture" na kojem su učestvovali predstavnici oko 40 gradova i opština u Srbiji
Istakao je značaj podrške Francuske ekološkim projektima u Srbiji, navodeći da su ekološki ciljevi deo kriterijuma ka približavanju EU i da sve zemlje kandidati treba da usvoje adekvatne norme i standarde u oblasti zaštite životne sredine i borbe protiv klimatskih promena.

- Srbija je u tom pogledu učinila značajan napredak jer je, između ostalog, usvojila i Zelenu agendu. Ovakve inicijative pokazuju koliko je Srbiji stalo do ekoloških ciljeva, ali i Francuskoj da pruži podršku - kazao je ambasador.


Seminar je organizovan u okviru prvog izdanja konkursa o održivim gradovima "Ekoopština" koji organizuju Ambasada Francuske u Srbiji, uz podršku Instituta Veolia i kompanije Veolia.

Košar je naveo da projekat "Ekoopština" pokazuje snagu saradnje Srbije i Francuske, posebno u oblasti zaštite životne sredine na nivou lokalnih samouprava što je, kaže, važno i za podsticanje saradnje dve zemlje.


Dodao je da se projekat Ekoopština razvija uz podršku Francuske agencije za razvoj (AFT) i stručnjaka sa lokalnog nivoa.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Mile iz Chicaga u 17.05.2022 17:16:27 h
     0 
Evo jos jednog EU mahaca prazne slame.Srbija nikada nece i ne treba da ide u EU.Nisu Srbi lud narod da ne pamte sta im je ta EU uradila samo 1999 do 1999 godine.