Glas Javnosti

Ambasador DUŠAN SPASOJEVIĆ niže SKANDALE u Grčkoj: U javnost plasirana stara FOTOGRAFIJA kako bi se prikrilo njegovo ODSUSTVO SA SKUPA?! (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Skandal sa sa ambasadorom Srbije u Atini, Dušanom Spasojevićem i njegovom suprugom Justin, ne jenjava ni nakon što su sa društvenih mreža uklonili sporne fotografije koje dokazuju da je ambasadorova žena na humanitarnom skupu u njenoj organizaciji dozvolila prisustvo takozvane države Kosovo. To međutim nije i jedini skandal kojima je ambasador inače sklon.

Naime njegovo službovanje u Atini pratilo je niz kontroverzi. Jedna je i ta da je fotografiju načinjenu 24. septembra 2017. prilikom obeležavanja godišnjice albankske golgote srpske vojske u Prvom svetskom ratu na kojoj je prisustvovao, kako se sumnja, 2019. godine, prilikom druge posete ministra Zorana Đorđevića istom događaju, iskokoristio i plasirao u javnost kao da je aktuelna, kako bi se stekao utisak da je i on te godine bio na skupu. Stvarnost je međutim, da je on tada bio na putu za Beograd, dok se na fotografiji ne vidi Zoran Đorđević, koji je zaista u tom trenutku bio na obeležavanju godišnjice.

Dušan Spasojević, treći s leva i državni sekretar Negovan Stanković, prvi sa desna, fotografija iz 2017.

Poseban kuriozitet jeste i to da se pored njega na slici nalazi čovek koji se 2 godine ranije upokojio, a radi se o Negovanu Stankoviću, državnom sekretaru koji je preminuo početkom oktobra 2018. godine, a koji je upravo poslednji put 2017. godine organizovao svečanosti na Krfu i u Solunu.

Iz ovaga se postavlja opravdano pitanje, ko je u javnost plasirao lažiranu fotografiju na kojoj se ne vidi izaslanik Spasojević koji nije prisutan na tom događaju.

Dušan Spasojević

Tog dana on je, naime bio na letu za Beograd, što je opšte poznata činjenica, a ostaje otvoreno i pitanje da li je ova stara fotografija omaškom plasirana na agencije ili je neko to uradio ciljano i sa namerom da se stvori fikcija njegovog prisustva na pomenutoj svečanosti.

Iz proteklih događaja, stiče se zaključak, da je ličnost i rad ovog ambasadora, puna kotroverzi.

Opoziv iz Turske

Ako ovaj poslednji događaj dovedemo u vezu sa njegovim postupanjema za vreme njegovog mandata u Turskoj, gde je bio opozvan, izvodi se zaključak da su ove „slučajnosti“ toliko učestale da stvaraju sumnju i konfuziju u čijem cilju odnosno čije ciljeve i čije interese on ustvari zastupa. Da li zastupa interese države svog porekla ili interese države porekla svoje supruge Justin?

Posebno pitanje postavlja i zajednica Srba u Grčkoj, kako je Dušan Spasojević uopšte mogao da dobije status ambasadora i prođe sve bezbednosne provere, ako se uzme u obzir to da mu je supruga radila u Britanskoj ambasadi neposedno oko NATO bombardovanja, kao i da je bio opozvan sa svog službovanja u Turskoj zbog toga što je iznosio svoje lične stavove koji nisu bili usaglašeni sa zvaničnom državnom politikom, a bilo mu je i zabranjano da se javno oglašava i istupa.

Postavlja se i pitanje, ko je bio u stvari ambasador, on ili njegova supruga?

- Svima nama koji živimo u Atini duže vreme poznato je da se dan Svetog Save obeležavao u Ambasadi, i to je postala vrsta tradicije, elem gospodin i gospođa ambasadorka su odlučili da se ovaj dan i čitava dijaspora protera iz ambasade. Tako pod pokrićem navodne "Svetosavske akademije" ovaj gospodin uspeva da ovu proslavu premesti u pozorište na Glifadi i da na ciničan način ismeje i ministarstvo i čitavu srpsku zajednicu. Niko nije obratio pažnju ni na činjenicu da se gostima na toj proslavi nije obratio ni otac Evsevije koji je predstavnik SPC. Razlog je jednostavan, Spasojević mu je zabranio, o ovome je otac Evsevije zvaničnim dopisom obavestio sinod SPC. Ovo je samo deo bahatosti i bezobrazluka Dušana Spasojevića koji je okrenut protiv srpske dijaspore - jasan je stav dela srpske zajednice koja živi i radi u Grčkoj.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR