Glas Javnosti

ALJBIN KURTI BIO OSUĐEN NA 15 GODINA ZATVORA ZBOG TERORIZMA: Vojislav Koštunica ga oslobodio posle dve i po godine! (VIDEO, FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Sadašnji lažni premijer lažne države tzv. "kosovo" Aljbin Kurti svojevremeno je bio osuđen na 15 godina zatvora u Sudu u Nišu zbog terorizma, ali ga je DOS-ovska vlast na čelu sa Vojislavom Koštunocom - abolirala i oslobodila!

Ovo je službena beleška o Aljbinu Kurtiju.-


Bivši vođa albanskog studentskog pokreta na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti pušten je na slobodu posle svega  dve i po godine provedene u zatvoru u Nišu.

Kurtija je bivši režim osudio na 15 godina zatvora pod optužbom za terorizam.

Zvanično nije saopšteno ko je doneo odluku o njegovom oslobođenju, mada formalno-pravno to je mogao da učini samo jugoslovenski predsednik Vojislav Koštunica. 

"Ja nisam trazio milost u Srbiji, jer ne može onaj koji je vršio represiju nad albanskim stanovnistvom da osudi čoveka koji nije pravio nikakve probleme", rekao je Kurti posle oslobađanja. "Ja sam u zatvoru bio fizički slomljen ali ne i duhovno. Sada sam u duhovnom zatvoru a fizički slobodan, zato što su moji prijatelji ostali tamo", izjavio je Kurti.

On je uhapšen na početku zločinačke NATO agresije na Srbiju pod optužbom za organizovanje terorističkih aktivnosti. 

Premijer Srbije Zoran Đinđic je tada izjavio da je iz novina saznao za oslobađanje Kurtije, naglasivši da se o tome nije razgovaralo u Vladi Srbije.

Potpredsednik republicke vlade Nebojsa Čović rekao je da je Kurtija amnestirao predsednik SRJ Vojislav Koštunica. Odgovarajući na pitanje zašto je i na čiji zahtev Kurti oslobođen, Čović je izjavio da su mu poznata velika zalaganja iz međunarodne zajednice za njegovo puštanje iz zatvora. 


Glas javnosti


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR