Glas Javnosti

ALEKSIĆ O REMU-U: Nije suština izveštaj REM-a već kada će u zatvor oni koji krše zakon

Politika
Autor: Glas javnosti

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da Skupština Srbije ne bi trebalo da raspravlja o izveštaju Regulatornog tela za elektronske medije (REM) nego o tome "kada će ići u zatvor oni koji ne sprovode zakon".

Aleksić je tokom skupštinske rasprave o Izveštaju REM-a o nadzoru televizijskih programa, ocenio da je to telo „kršenjem zakona omogućilo neprekidnu promociju nasilja i kriminala na televizijama sa nacionalnim frekvencijama“.

„REM ćuti dok vaš ideolog Milomir Marić vitla pištoljem na televiziji Hepi, pa pita Nenada Čanka da li bi ubio Vojislava Šešelja, a ovaj odgovara da bi ga ubio. Kristijan Golubović na Pinku drži predavanje kao profesionalno ubiti čoveka, i tako po ceo dan. U tim fabrikama mržnje smenjuju se opskurni likovi koji prete i blate ljude, Dragan J. Vučićević, Saša Milovanović, urednici lista Alo“, rekao je Aleksić.

Ocenio je da se članovi Saveta REM-a „ne staraju o poštovanju zakona“ i da je „svima jasno“ da to telo „ne radi svoj posao po zakonu“.

„Tamo ste našli dovoljno beskprupulozne osobe, poput Olivere Zekić, koje su spremne da prodaju sve zarad mrvica sa stola od velikog vođe koji kupuje ljude. Okrivljujete opoziciju i ljude koji 11 godina nemaju veze s vlašću, govorite o pripadnicima bivšeg režima, a pola vas je došlo u SNS iz drugih stranaka. Niste došli zbog ideologije nego zbog para i privilegija, a neki i da bi pobegli od odgovornosti. Samo su vam pare i vlast važni i baš vas briga za građane i državu“, rekao je Aleksić.

On je naveo da u Zakonu o elektronskim medijima, o čijem bi poštovanju trebalo da se stara REM, piše da se „ne sme lišiti mogućnost praćenja događaja od posebnog značaja za sve građane“, i ocenio da se na televizijama Pink, Hepi, B92 i Prva „omalovažavaju građani koji nedeljama protestuju i bore se za prava svoje dece“.

„U zakonu jasno stoji da se regulator, a to je REM, stara da programski sadržaj pružaoca medijske usluge ne sadrži informacije kojima se podstiče, na otvoren ili prikriven način, diskriminacija, mržnja, nasilje. Da li vi verujete da se Pink i Hepi pridržavaju zakona? Ima li neko među vama da u to veruje“, upitao je poslanik Narodne stranke.

Aleksić je dodao da će režim SNS-a „biti upamćen po kriminalu i mafijaškom upravljanju državom“.

„Vi znate da ćete na slobodi opstati onoliko koliko budete na vlasti“, rekao je Aleksić.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR