Glas Javnosti

ALEKSIĆ O ODNOSU SA JEREMIĆEM NAKON SMENE : Ovo je sada frontalni sukob

Politika
Autor: Glas javnosti

Aleksić je naveo da se sve dogodilo jer dve trećine svih odbora podržavaju njegovu kandidaturu za predsednika stranke.

"Ovo što se danas desilo na predsedništvu stranke mogu sada nazvati i frontalnim sukobom između Vuka Jeremića i mene, ja sam zgranut načinom na koje se ponelo rukovodstvo Narodne stranke i žao mi je zbog toga", izjavio je Miroslav Aleksić.

„Ovo što je danas uradilo rukovodstvo Narodne stranke ne liči na jednu demokratsku stranku koja želi da bude drugačija od onoga što danas gledamo u Srbiji. Loše se osećam zbog toga, nije mi bilo na kraj pameti da može ovo da se dogodi, ali na kraju će građani Srbije da procene sve nas, i mene i njih. Ja sam šest godina gradio tu stranku, borio se protiv ovog režima, a danas sam doživeo nešto jako ružno“, izjavio je Aleksić.


On je i objasnio šta se danas desilo na predsedništvu Narodne stranke.

„Ja danas nisam mogao da budem smenjen jer moja smena nije u nadležnosti predsedništva stranke. To skupština radi, bira i razrešava predsedinika Izvršnog odbra i to nije u nadležnosti predsedništva. Predsednik stranke Vuk Jeremić je uradio nešto, najblaže rečeno, neuobičajeno. Mimo dnevnog reda razrešio je predsednika pokrajinskog odbora za KiM Žarka Ristića, zatim Lazara Paunovića predsednika omladine, onda je kopirao jo 4 nova člana, i stavio je kao dopunu na dnevni red razrešenje predsednika Izvršnog odbora. Da bi se to dogodilo potrebna je dvotrećinska većina. Samo u posebnim slučajevima to može da radi predsedništvo. Inače je u nadležnosti glavnog odbora“, objasnio je Aleksić.

„To što ja sa članstvom i sa odborima imam komunikaciju je zato jer putujem po Srbiji. Očigledno je njihova namera da se kontroliše taj proces izbora predsednika stranke,  jer upravo izvršni odbor ima mogućnost da određuje kvote, da raspuštaju odbore, postavljaju nove poverenike. Tako će pokuštai jednim pravnim silovanjem stanačkih dokumenata da zloupotrebe tu funkciju i da na silu pokušaju da ljude koji bi podržali moju kandidaturu spreče da budu delegati“, rekao je Aleksić.

Predsedništvo Narodne stranke izabralo je danas novi Izvršni odbor stranke.

Za predsednika Izvršnog odbora Narodne stranke izabran je dr Slobodan Doklestić, predsednik Pravnog saveta Narodne stranke.

Predsedništvo je istovremeno potvrdilo poverenje dosadašnjem predsedniku izvršnog odbora Miroslavu Aleksiću za vršenje funkcije prvog potpredsednika stranke, kao i za vršenje funkcije šefa poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR