Glas Javnosti

ALEKSANDAR VUČIĆ: U Srbiju su stigle najbolje protivoklopne rakete na svetu! Radostan sam zbog današnje isporuke, korneti deluju nepogrešivo

Politika
Autor: Glas javnosti

U Srbiju su stigle najbolje protivoklopne rakete na svetu - kornet. Dobili smo odličnu cenu, platili smo unapred. Veliko pojačanje za kopnenu vojsku Srbije - rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji gostuje u emisiji "Prva tema" na TV Prva.

Prema njegovim rečima, svaki dan je naša armija sve jača, na šta je, kako kaže, ponosan. On je dodao da će hrvatska "Rafale" dobiti tek za tri godine, i to polovne.

- To su izvanredni avioni, videćemo. Voleo bih da i mi nabavimo iste, ali nove. Za tri godine ja verujem da ćemo mi drastično da osnažimo RV i PVO, i nema bojazni za Srbiju. Mi moramo da budemo neko ko brine o odbrani svoje zemlje kako bismo odvratili bilo koga. Mir nam je najvažniji, nad malim i nad slabim se svi iživljavaju - rekao je Vučić.

Predsednik ističe da ćemo za tri godine imati značajno veću silu nego danas, iako smo danas mnogo jači nego što smo bili pre nekoliko godina.

-Ulaganjima u našu namensku industriju snažimo i Užice i Lučane, i sva mesta gde su fabrike. Radostan sam zbog današnje isporuke. Korneti deluju nepogrešivo, zovu ih ubice tenkova, to ste mogli da vidite i na snimcima iz Sirije.

BONUS VIDEO: Legendarni inspektor beogradske policije Žarko Popović Pop o kriminalu u Srbiji...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR