Glas Javnosti

Aleksandar Vučić ISKRITIKOVAO seriju 'PORODICA': 'Milošević nije SVAKE TRI SEKUNDE grlio Miru Marković'

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras u emisiji na televiziji Pink prokomentarisao seriju Porodica i istorijsko-politički kontekst serije.

Predsednik je rekao da u seriji nisu prikazane sve muke Slobodana Miloševića i tadađnjeg premijera Zorana Đinđića.

- Što se tiče serije "Porodica", ona je proizvela nešto što ne možete da proizvedete lako. To je emocija ljudi, i dobre i loše. Pogledao sam dve epizode, ali nisam spreman da sudim ni scenaristi, ni režiseru. Trebalo bi da prođe 15 ili 20 godina da se takve serije snimaju. Nije mi se svidelo to što nije pošten nikakav istorijsko-politički kontekst. To kako se Milošević ponašao sa NATO, a sa druge strane nisu pokazane ni muke Zorana Đinđića. A to je da li da izručuje ili ne izručuje Miloševića. Isti je slučaj i sa Koštunicom - rekao je Vučić.

Dodao je da bi mu se više dopalo a su njihove misli, dileme ili istorijske okolnosti bolje analizirane, a ne to da je Milošević svake tri sekunde grlio Miru Marković, što nije tačno, dodao je.

- Bolje sam poznavao Đinđića i Koštunicu, nego Miloševića. Ali u svakom slučaju reč je o istorijskim ličnostima koji svakako ne zaslužuju karikaturalni pristup. Ne želim da se mešam u umetničke slobode, samo ne mislim da je neko vadio po sedam pištolja i glumio ludaka. Najmanje mi se dopalo to što Srbija zaista nije poštovala sebe, ljudi koji su bili na vlasti nisu poštovali svoju reč. Oni su obećali Miloševiću da ga neće isporučiti Hagu, a isporučili su ga na Vidovdan. Voleo bih da je bilo više istorijsko-političke dubine, a ne da se prikazuje kako Mira viče na služavke što se nije dešavalo.- kazao je predsednik.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR