Glas Javnosti

ALEKSANDAR PAVIĆ: Ovo je TAČAN DATUM kad je Amerika prestala da bude DEMOKRATSKA i postala TOKSIČNA!

Politika
Autor: Glas javnosti

Zanimljivo je da je taj isti Lindzi Grem jedan od vodećih američkih jastrebova, koji je, između ostalog, pozivao na likvidaciju Vladimira Putina, kao i na slanje američkih snaga na Tajvan u cilju odbrane od matične Kine.

U Srbiji, možda više od bilo koje druge zemlje u severnoj hemisferi, tokom poslednjih sedam godina postojao je adekvatan mejnstrim medijski prostor – o alternativnom da i ne pričamo – u kojem se moglo otvoreno govoriti da se Rusi nisu mešali u američke izbore 2016. godine, niti su pomogli Donaldu Trampu da pobedi Hilari Klinton, piše u autorskom tekstu Aleksandar Pavić.

Nedavno objavljeni izveštaj specijalnog istražitelja Džona Durama, u kojem je zajključeno da američki Federalni istražni biro (FBI) nije imao dovoljno dokaza za otpočinjanje istrage o predsedničkoj kampanji Donalda Trampa 2016. godine i da se previše oslanjao na savete Trampovih političkih protivnika, dao je za pravo toj našoj medijskoj otvorenosti – kao i, bez lažne skromnosti, srpskoj spoljnopolitičkoj analitici.

U svetlu medijskog mraka koji se ogromnom brzinom spušta na propadajući Zapad, to nije mali podvig. Naprotiv.

E, sad, neki će možda reći da je sve to više proizvod opravdane srpske antipatije prema Klintonovima, koji su nas po zlu zadužili kao retko ko u istoriji. Ili da je to, pak, proizvod srpske rusofilije i navijačkog stava prema svemu ruskom, kao i prateće odbojnosti prema svemu što je neprijateljsko prema Rusiji – pogotovo što su nam neprijatelji isti.

Ali recimo i da je tako… Opet su nam kolektivni instinkti bili dovoljno zdravi da nas vode u pravcu istine. Antipatija prema Klintonovima se lako može protumačiti i kao instinktivna mržnja na zlo. Oni to zlo nisu ispoljili samo na nama, već i na dobrom delu zemaljske kugle. A rusofilija nije samo osećaj prirodne srodnosti sa narodom iste vere i sličnog jezika, već i težnja da se bude na pravoj strani istorije i pravoj strani borbe dobra protiv zla.

U međuvremenu, sa one strane Atlantika… Tamo odakle dele packe celom svetu i arogantno drže pridike o medijskim slobodama, pravnoj državi i sličnim visokoparnim idealima koje na prvom mestu oni gaze… Lažno optuženi, progonjeni i pokradeni bivši – a možda i budući? – predsednik Donald Tramp izjavljuje da je “američka javnost prevarena”. Republikanski senator Lindzi Grem je još oštriji, ocenjujući da su tamošnji mejnstrim mediji – “mrtvi”.

Zanimljivo je da je taj isti Lindzi Grem jedan od vodećih američkih jastrebova, koji je, između ostalog, pozivao na likvidaciju Vladimira Putina, kao i na slanje američkih snaga na Tajvan u cilju odbrane od matične Kine. A u ime čega je on na to pozivao? Pa u ime “demokratije” naravno. Valjda da bi i tamošnji mediji bili “umrtvljeni”, po “uspešnom” američkom receptu…

Što se tiče nalaza Duramove istrage, Grem kaže da su “razorni i optužujući za vladavinu prava u Americi”. A što se tiče nadaleko čuvenog FBI-a, koji je bio u centru zavere laži protiv Trampa i kao kandidata i kao predsednika SAD, Grem konstatuje da je izmišljeni “Rašagejt” naneo “generacijsku štetu FBI-u”, i da će biti vrlo teško ubediti bilo kog konzervativca ili centristički opredeljenog birača da je ta agencija poštena, pogotovo što je očigledno umešana u zataškavanje za Džoa Bajdena kompromitujućeg sadržaja u laptopu njegovog sina Hantera, za koji je, uoči izbora u novembru 2020. godine 51 bivših i aktivnih američkih obaveštajaca na sugestiju sadašnjeg šefa Stejt departmenta Tonija Blinkena javno izjavilo da je takođe plod “ruske propagande”.

Neke Gremove kolege republikanci smatraju da FBI jednostavno treba ukinuti, jer je bukvalno pretvoren u oružje američke globo-liberalne države i Demokratske partije protiv svih njihovih stvarnih i percipiranih političkih protivnika. Kao što su uostalom američka vojska i obaveštajne službe sredstvo ispunjavanja krvavih imperijalnih fantazmagorija neokonzervativaca koji upravljaju američkom spoljnom politikom u simfoniji sa vojno-industrijskim kompleksom.

Dakle, da skratimo priču – najkasnije od 2016. SAD više nisu funkcionalna demokratija. Njihov državni aparat je u dosluhu sa njihovim najpoznatijim i najcenjenijim medijima učestvovao u sabotiranju izborne kampanje republikanskog kandidata za predsednika države, kao i u kasnijoj opstrukciji njegovog vršenja predsedničke funkcije. Takođe je ciljano uništio reputacije jednog broja bliskih predsednikovih saradnika i gurnuo ih u finansijsku propast.

donald-tramp-yt-printscreen.png
foto:

Još opasnije – antiruska histerija koju je američka duboka država na lažnim osnovama iskonstruisala radi političke diskvalifikacije Donalda Trampa – a ponajviše upravo zbog njegove želje da poboljša odnose sa Rusijom – direktno je uticala na podizanje političkih napetosti na globalnom nivou, do same ivice novog svetskog rata koji bi, s obzirom na količinu oružja za masovno uništenje kojim raspolažu sukobljene strane, mogao da dovede do uništenja cele planete ili, u najmanju ruku, do dugoročnih nesagledivih posledica po ljudsko zdravlje i prirodnu okolinu.

Dovoljno je haosa američka neolibkon duboka država napravila u sopstvenoj zemlji. Ne treba joj više dozvoljavati da svoj haos, dekadenciju i cenzuru širi na druge, na prvom mestu nas. Jer, da je po njihovom, u Srbiji se svih ovih godina ne bi otvoreno diskutovalo o onome što je američkom specijalnom tužiocu trebalo tri godine da ustvrdi.

Po rečima čuvene pesme kanadske rok grupe “Pogodi ko?” (The Guess Who): Američka ženo, okani me se… Ne trebaju mi tvoje ratne mašine, ne trebaju mi tvoje geto scene…

A ponajmanje nam treba tvoja “demokratija”.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR