Glas Javnosti

Albanski novinar skandalozno provocirao srpske navijače pred tribinom, FSS hitno reagovao kod UEFA!

Politika
Autor: Glas javnosti

Arlind Sadiku pokazao težak neprofesionalizam, zbog čega je upućena protestna nota od strane portparola Saveza Milana Vukovića

Težak skandal dogodio se na utakmici između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu, kada je ArlindSadiku, albanski novinar, ili se tako samo predstavlja, a zapravo sramoti ovu profesiju, posle meča stao pred srpske navijače i pokazao simbol "albanskog orla", kojim je isprovocirao naše navijače.

Skandalozan potez Albanca, koji na tzv. Kosovu i u Albaniji smatraju herojskim činom, izazvala je i hitnu i oštru reakciju Fudbalskog saveza Srbije. 

U ime našeg saveza, portparol Milan Vuković, poslao je protestnu notu UEFA sa zahtevom da se hitno kazni pomenuti novinar uz ukidanje akreditacije i njemu i mediju koji predstavlja.

U nastavku pogledajte i šta je rečeno u mejlu koji je dostavljen na UEFA adresu:

- Posle utakmice protiv Engleske uradio sam praćenje izveštaja i naišao sam na ovo.- Zahtevam hitnu reakciju sa vaše strane, da se poštuju pravila o ukidanju akreditacije za takozvanog novinara.

- Uvredio je Srbiju, srpske navijače, unizio UEFA i medijske predstavnike.

- Jedina stvar koja je ispravna je da se ovom čoveku i njegovom mediju izrekne stroga kazna.

- Nadam se vašem odgovoru i reakciji što pre.

- Možete da vidite video sa sramnim, neprofesionalnim i aktom nepoštovanja na terenu od reportera, ukoliko se tak može nazvati, koji je akreditovan od strane UEFA. Provokacija na nacionalnom nivou je toliko jasna, da ne moram ni da vam objašnjavam zbog čega šaljem ovaj mejl - poručio je Milan Vuković.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR