Glas Javnosti

ALBANSKA VEĆINA PROGLASILA GRADONAČELNIKA TIRANE POČASNIM GRAĐANINOM BUJANOVCA: Lokalna skupština donela odluku, na potezu ministarstvo

Politika
Autor: Glas javnosti

Srpski odbornici i dva predstavnika romske zajednice nisu prisustvovali sednici.

Albanska većina u bujanovačkoj skupštini proglasila je danas gradonačelnika Tirane Eriona Veliaja za počasnog građanina Bujanovca. Srpski odbornici i dva predstavnika romske zajednice nisu prisustvovali sednici.

Za predlog predsednika Skupštine Envera Ramadanija da gradonačelnik Tirane postane počasni građanin Bujanovca glasala su 23 odbornika, a proglašenja ne bi bilo da nisu glasali i opozicioni odbornici – troje iz Alternative za promene i jedan iz Demokratske unije Albanaca.

Srbi su bojkotovali današnju sednicu zato što, kako tvrde, predlog nije stigao u skupštinu po zakonskoj proceduri, ali i zbog sumnje da je motiv za počast Veliaju sticanje političkih poena pred predstojeće lokalne izbore.

Pre izglasavanja odluke, predsednik opštine Nagip Arifi, njegov zamenik Šćiprim Musliju i predsednik parlamenta Ramadani, redom su isticali veliki doprinos Veliaja opštini Bujanovac i albanskom stanovništvu, kao razloge da dobije priznanje počasnog građanina.

Posebno su izdvajali donaciju Tirane od 550.000 evra za izgradnju sportske sale u školi „Naim Frašeri“ u Bujanovcu.

Iako izglasana, odluka Skupštine opštine Bujanovac nije punovažna bez saglasnosti Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Arifi je istakao da se nada da će tako i biti.

Glas javnosti/Bujanovačke

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR