Glas Javnosti

ALBANCI OPET 'KUKAJU': Sporazum je NEPRIMENJIV, a moratorijum ŠTETI Kosovu

Politika
Autor: Glas javnosti

Aljbin Kurti, lider Samoopedeljenja saopštio je da je prema njegovom mišljenju sporazum iz Vašingtona neprimenjiv a da moratorijum na članstvo u međunarodnim organizacijama šteti Kosovu.

On je rekao da su preovlađujući kontekst tog sporazuma predsednički izbori u SAD i da obaveze koje su potpisale dve strane nemaju mnogo veze sa Albancima i Srbima.

Kurti je rekao da mu Vašingtonski sporazum liči na sastavljan tekst u kojem je, kako je naveo, onaj ko je napisao tražio od svih u sobi da napomenu šta su zaboravili.

"A onda su se odlučili za sve te stvari, kao što su 5G, Hezbolah, Srpska pravoslavna crkve, preseljenje ambasada iz Tel Aviva u Jerusalim, priznanje Izraela za Kosovo, nestale osobe, raseljena lica i izbeglice, autoputevi, železnice, jezero Gazivode, obustavu potrage za priznanjem i članstvom u međunarodnim organizacijama, priznavanje diploma koje su već potpisane u Briselu, takozvani mini-šengen, Američka banka za razvoj u Beogradu", naveo je Kurti.

Zato je, dodao je, njegov utisak da nije postojala namera da se sporazum primeni, kao i da on i nije predviđen za sprovođenje.

Pored toga, Kurti je rekao da jednogodišnji moratorijum na članstvo u međunarodnim organizacijama šteti Kosovu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR