Glas Javnosti

AKO NE ISPUNIMO, ODOSMO! Nas četvoro odlazimo iz politike ako ne ostvarimo OVAJ PLAN

Politika
Autor: Glas javnosti

Koalicija koja okuplja Stranku slobode i pravde, Demokratsku stranku, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Pokret slobodne Srbije, Sindikat Sloga, Demokratsku zajednicu vojvođanskih Mađara predstavila je svoje kandidate za predstojeće predsedničke, parlamentarne i gradske izbore u Beogradu.

Nosilac liste Ujedinjene Srbije na parlamentarnim izborima biće Marinika Tepić, koja je poručila da su se stranke ujedinile sa ciljem da obezbede najširu podršku građana Srbije, uvereni da Ujedinjana Srbija može da "ozdravi i oporavi ovu našu državu".

Prvi na listi za Grad Beograd biće Vladeta Janković, a predsednički kandidat biće Zdravko Ponoš.

Ona je rekla je da su se četvoro najviših funkcionera SSP obavezali i to sa overom da će izaći iz politike ukoliko u roku od šest meseci ne ispune prioritete iz njihovog Plana za dan posle.

Kako je rekla, osim nje na to su se obavezali Dragan Đilas, Borko Stefanović i Dejan Bulatović.

"Taj plan je usmeren na povratak pravde u Srbiju. To podrazumeva usvajanje nekoliko zakona - zakon o specijalnom atikorupcijskom tužiocu, po ugledu na rumunsku tužiteljku koja je dokazala korupciju na najvišem nivou i procesuirala više od hiljadu funkcionera, sa uspostavljenom posebnom tužilačkom policijom. Tu je i zakon o poreklu imovine, ali pravi zakon, a ne ovaj SNS-ov, koji je napravljen tako da se plati ekstra profit i zaboravi nelegalno stečena imvoina", rekla je Tepić.

Među zakone koje će usvojiti ukoliko dođu na vlast, ona je istakla i lustracioni zakon.

"Taj zakon će sve koji su se ogrešili o etiku i ljudska prava dovesti u situaciju da ne mogu više da se kandiduju i donose odluke u naše ime. To je i apel od 50 intelektualaca tražio od takmaca u ovoj izbornoj trci. Mi smo to podržali i garantujem da će tako biti", rekla je Tepić i dodala da postoje posebni planovi za razvoj obrazovanja, poljoprivrede, društva jednakih šansi, a da će uslov za to biti znanje, a ne članska karta.

BONUS VIDEO: Zavetni san heroja i prijatelja

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR