Glas Javnosti

AFERA MEKLAREN! KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV VUČIĆEVOG KUMA ZAGLAVILA U POLICIJI: Tužilaštvu nije dostavljena ni 20 dana posle nesreće

Politika
Autor: Glas javnosti

Prošlo je tačno 20 dana od saobraćajne nesreće na Dedinju, kada je Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vozeći skupoceni automobil "meklaren" udario u drugi automobil u Užičkoj ulici, a policija i dalje nije poslala krivičnu prijavu tužilaštvu.

Zbog čega policija još uvek nije dostavila prijavu, s obzirom da u svim drugim slučajevima ona stiže nekoliko dana od nesreće, zasad nije poznato.

U Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu su rekli da im još uvek nije dostavljena.


Gotovo neverovatno je da pripadnici policije, ni nakon 20 dana, nisu poslali krivičnu prijavu za jednu saobraćajnu nesreću. Reč je o proceduri koja se svakodnevno primenjuje, te se postavlja pitanje gde je zapelo u putovanju krivične prijave protiv Vučića, od MUP Srbije do nadležnom tužilaštva.

Činjenica da posle ovoliko dana policija nije dostavila potrebnu dokumentaciju, mogla bi dodatno doprineti utisku da MUP izbegava da Petrovića suoči sa odgovornošću.

Ovo možda i ne bi trebalo da iznenadi javnost s obzirom da se niko od nadležnih nije ni oglasio o nesreći sve dok novinari našeg lista nisu zatražili odgovore.


Podsetimo, saobraćajna nezgoda koju je izazvao Nikola Petrović dogodila se 7. marta u Užičkoj ulici u Beogradu. Petrović je tada skupocenim automobilom išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio kretanje. Tada je snažno svojim „meklarenom“ udario u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene.

Od siline udarca oba automobila su udarila u ogradu Doma Patrijaršije, a dve povređene žene su prevezene u Urgentni centar. One su tom prilikom zadobile lake povrede i odmah su otpuštene kući.

Milioneri na listi čekanja

Vučićev kum nalazio se za volanom automoba od 300.000 evra. „Meklaren“ važi za elitni automobil, pojedini milioneri su na listama čekanja za njega, ali je Nikola Petrović uspeo da ga slupa na Dedinju.


Posle nesreće na u Užičkoj su bila vozila AMSS-a, JKP Parking servis i dva policijska automobila. Petrović je sve vreme bio u policijskom vozilu sa kapuljačom na glavi, što je zabeležio naš fotoreporter. Sa „meklarena“ su skinute tablice, a pripadnici MUP nisu dozvolili da njegov automobil preveze AMSS, već, kako su rekli, to mora da uradi Parking servis.

Novinarska ekipa bila je na mestu nesreće neposredno posle sudara i u jednom trenutku, pripadnik MUP-a koji je regulisao saobraćaj u Užičkoj ulici nekoliko puta je od nas tražio da mu kažemo kako smo za ovu saobraćajnu nesreću saznali, i „šta mi radimo tu“.


Sa Petrovićem je u trenutku nesreće bio i poznati kuvar i veliki prijatelj šefa naprednjaka, počasni konzul naše države u Ljubljani Tomaž Kavčič. U pitanju je lični prijatelj Aleksandra Vučića.

Podsetimo, Petrović je nekadašnji direktor „Elektromreža Srbije“. On od 1. januara 2015. obavlja funkciju potpredsednika Privredne komore Srbije. Kako je naš portal ranije pisao, Petrović je vlasnik 10 mini-hidroelektrana preko suvlasništva u pojedinim firmama, a istovremeno se bavi uvozom lekova i razvojem tehnologija za solarnu energiju.

Takođe, u vlasništvu ima i avio-kompaniju koju je kupio od kontroverznog biznismena Stanka Subotića.

Do danas nisu stigli odgovori

Policija do danas nije odgovorila ni na pitanja portala Nova.rs o saobraćajnoj nezgodi, ali ni o tome da li su tačne nezvanične informacije koje posedujemo, da je Petrović kobne večeri vozio pijan i drogiran.

Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR