Glas Javnosti

ADVOKAT RATKA MLADIĆA OPTIMISTIČAN: 'Ako su SVI DOKAZI razmotreni, presuda će biti OSLOBAĐAJUĆA!'

Politika
Autor: Glas Javnosti

Branko Lukić, advokat Ratka Mladića, očekuje da će žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu, sutra ili osloboditi njegovog branjenika ili naložiti ponavljanje suđenja.

-Očekujem oslobađajuću presudu ili u najmanju ruku naredbu za ponavljanje suđenja, ukoliko je drugostepeni sud odlučio da pogleda naše dokaze. Ako je to uradio, ja nemam dilemu da će odluka da bude promenjena- rekao za Tanjug branilac Ratka Mladić koji je prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor.

Međutim, kako dodaje advokat, ukoliko opet bude politika na sceni "onda neće ni biti doneta presuda, nego politički proglas".

 

Lukić da je ukazao da prvostepena presuda Haškog tribunala, polazi od presuđenih činjenica iz ranijih presuda protiv bosanskih Srba, u čijem donošenju su učestvovale i sudije iz Mladićevog prvostepenog veća.

-Prvostepena presuda je velika diverzija prvostepenog veća. Oni (sudije) su na taj način izbegli da analiziraju dokaze koje smo mi podneli. Odlučili su da dokaze odbrane uopšte ne gledaju, da ne bi morali da priznaju pogreške u ranijim presudama- kaže advokat.

 

Lukić neće prisustvovati izricanju drugostepene presude u Hagu.

Prvostepenom presudom Haškog tribunala, čiji je rad nasledio Mehanizam, Mladić je u novembru 2017. godine osuđen na doživotni zatvor, nakon čega su i odbrana i tužilaštvo izjavili žalbe na tu odlku.

 

Žalbeno veće može prvostepenu presudu da potvrdi u celosti, da je preinači u pojedinim delovima ili u pogledu kazne, ili da je ukine u celosti i naloži ponavljanje suđenja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR