Glas Javnosti

ADVOKAT JOVANA FILIPOVIĆ: Verujemo da će Apelacioni sud u Prištini usvojiti žalbu da se Risto Jovanović brani sa slobode

Politika
Autor: Glas javnosti

Advokat Jovana Filipović na večerašnjem protestu u Gračanici koji je održan zbog određivanja pritvora od 30 dana Risti Jovanoviću istakla je zahtev da se njen klijent brani sa slobode

- Ne postoje dokazi o tome da je Risto Jovanović počinio delo koje mu se stavlja na teret. Verujemo da će Apelacioni sud u Prištini usvojiti žalbu i da će razmotriti sve spise predmeta, rekla je Filipović a prenose mediji. 

Ona je takođe predložila da se usvoji neka druga mera koju je navela u žalbi.

Protest povodom određivanja pritvora do 30 dana Risti Jovanoviću organizovali  predstavnici Udruženja Crnogoraca na Kosovu istakla advokat Jovana Filipović.

Ona je podsetila da je Risto Jovanović uhapšen za Vidovdan na Gazimestanu kada je pokušavao da  zaštiti monahinju od maltretiranja kosovske policije. Njemu se stavlja na tert “širenje nacionalne i verske mržnje” odnosno da je pevao pesme protiv Albanaca , što je na salsušanju pred osnovnim sudom kategorično negirao. Naime, na snimcima kamera tokom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu, dok je pripadnica kosovske policije zahtevala od monahinje da pokaže lične stvari, Risto je kazao da je to božja žena i da je ne diraju!!!

Međutim, u optužnici se navodi da je pevao i pesmu Vidovdan i podizao tri prsta što prema rečima advokatice Filipović ne znači nikakv krivično delo, već je reč o verskoj pesmi dok tri prsta takođe predsavljaju versko "obeležje". 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR