Glas Javnosti

7 ZAHTEVA ZA ALEKSANDRA VUČIĆA: - PROGLAS POKRETA ZA OBRANU KiM: Evo šta ZAHTEVAJU od PREDSEDNIKA SRBIJE!

Politika
Autor: Glas javnosti

Pomozite nam u borbi da se zaštitimo od najsurovije izdaje u Srbiji ikada počinjene, čije smo najveće žrtve mi koji još uvek na Kosovu i Metohiji živimo.

Kosmetsko povereništvo Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, u svoje, ali i u ime naroda srBskog na Kosmetu, upozorava A. Vučića da ovog puta ni po koju cenu ne ponovi prethodne, tri puta za redom počinjene izdaje naroda i nadanja njegovog, terajući ga da okonča proteste uz pripremu povratka u institucije nez. Kosova.

Vu?i?Tanjug.png
foto:


Takođe, ZAHTEVAMO od A. Vučića:

1. Da javno proglasi OKUPACIJU Kosova i Metohije, tim pre što i on sam sve poslednje poteze Kurtija naziva okupatorskim! 

2. Da Skupština Srbije ODMAH raspiše lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, a Vučić pokrene vraćanje srBskih institucija koje je upravo ON na Kosmetu ugasio!

Svako odlaganje HITNOG raspisivanja izbora i vraćanja srBskih institucija, smatraćemo Vučićevim punim i svesnim saučesništvom u zatiranju poslednjih tragova Srbije i Srba na prostoru Kosova i Metohije!

3. Takođe ZAHTEVAMO da predsednik Srbije zamrzne pregovore po pitanju Kosmeta, sve dok A. Kurti ne povuče specijalne jedinice, sve njihove baze i kontrolne punktove sa severa!!!

Kao i tzv. gradonačelnike iz uzurpiranih objekata na severu.

A onda, uz preispitivanje Briselskog, Vašingtonskog i Ohridskog sporazuma (f/n plana), da li su oni SUPROTNI USTAVU SRBIJE...odmrzne pregovore i nastavi ih na terenu UN uz puno učešće Rusije i Kine.

4. ZAHTEVAMO neopozive ostavke i napuštanje (bez ikakvih zamena) tzv. Skupštine Kosova, od strane novopostavljenih poslanika proalbanske Srpske liste.

5. Istovremeno, ZAHTEVAMO hitno pokretanje krivične odgovornosti vrha Srpske liste, koji su svojim višegodišnjim učestvovanjem u radu i potpisanom zakletvom ,,državi" Kosovo, tvorevini koja je okupirala našu pokrajinu i koju naša država Srbija priznala nije, počinili neprijateljski akt izdaje i na najdirektniji način ugrozili narod, suverenitet i teritorijalni integritet države Srbije!

Printscreen/Instagram/Kossev
foto: Glas javnosti


6. ZAHTEVAMO HITNO formiranje Ministarstva za Kosovo i Metohiju uz istovremeno gašenje Kancelarije za KiM od koje Srbi nikakve konkretne koristi nemaju!

7. ZAHTEVAMO da Aleksandar Vučić preispita odluku o prihvatanju Francusko - nemačkog plana koji predviđa prijem Kosova u SVE međunarodne organizacije, samim tim i u UN, uz neprotivljenje Srbije navedenim procesima.
I da javno, uz poziv Rusiji i Kini da nas u tome podrže. kaže da se Srbija protivi prijemu Kosova u bilo koju međunarodnu organizaciju bio to Interpol, Unesko ili naročito UN!

Ukoliko A. Vučić sve navedeno ne uradi, biće to samo POTVRDA onog na šta godinama ukazujemo, a to je - da je sve što se na Kosmetu protiv Srba i očuvanja Kosmeta u Srbiji dešava, dogovoreni scenario Vučićev sa partnerima njegovim!
A gde smo mi, kosmetski Srbi, samo ,,sirovina" za sve poslove, izdaje i prodaje njegove!!!

Predsednik Srbije svojim antiustavnim potezima na diplomatskom planu, a Srpska lista učešćem u Skupštini i Vladi Kosova, godinama daju Albancima onaj prekopotreban alternativni
,,legitimitet" koji im naš Ustav i Rez.1244 uskraćuju.

Napominjemo da ovim zahtevima našim NI NA KOJI NAČIN NE ŽELIMO DA IZAZIVAMO BILO KAKVU ESKALACIJU NITI ODRŽAVANjE NAPETOSTI!!! Naprotiv!
SVESNI SMO NEOPHODNOSTI SPUŠTANjA TENZIJA I UČESTVOVANjA U TRAŽENjU NAJBOLjEG REŠENjA ZA DEESKALACIJOM I NAČINOM KAKO DALjE.

Ali je naše neotuđivo pravo da i u deeskalaciji i u svim budućim pregovorima KOJI SE TIČU EGZISTENCIJE, BEZBEDNOSTI I SUDBINA PORODICA NAS KOJI NA KOSMETU ŽIVIMO, BUDEMO DEO TIH RAZGOVORA i u njima zastupamo pravo da se za poštovanje Rezolucije 1244 političkim sredstvima borimo. A koja jasno kaže da je Kosmet pokrajina Srbije.

Sigurni smo da najbolje rešenje za trajni mir i dogovor, može biti samo ono koje prihvate obe strane. Ali prihvate svojevoljno bez nametanja, pretnji i ucena.
I da ono bude zasnovano ne na sili niti pravnoj hajdučiji već na doslednom poštovanju usvojenih rezolucija UN.
A to se može i mora postići!

Istovremeno tražimo podršku od SPC, NARODA OKUPLjENOG NA PROTESTIMA, stranaka, Pokreta i pojedinaca, kao i sveukupne javnosti Srbije -
da izvrše pritisak na predsednika Srbije da omogući ogromnoj većini kosmetskih Srba koji odavno već njemu i Srpskoj listi njegovoj ne veruju,
da imaju svoje predstavnike u razgovorima i pregovorima koji se tiču, ponavljam, NAŠE DECE, NAŠIH PORODICA, NAŠEG GRADA I NAŠE DRŽAVE!

Pomozite nam u borbi da se zaštitimo od najsurovije izdaje u Srbiji ikada počinjene, čije smo najveće žrtve mi koji još uvek na Kosovu i Metohiji živimo.
Dok nas još uvek na Kosmetu ima! I dok ne bude kasno!

Printscreen/Twitter
foto: Glas javnosti



 Glavni poverenik ,,Pokreta za odbranu KiM" - Nebojša Jović

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR